Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Διαγόρας "ταπείνωσε" τον Πανιώνιο

Εντυπωσιακή πρόκριση για τον Διαγόρα που επικράτησε 3-1 του Πανιωνίου στη Ρόδο και πήρε το εισιτήριο για τους "16" του κυπέλλου Ελλάδας. Το σκορ άνοιξε για την ομάδα του Μίκαελ Στόρε στο 9' ο Σίτο Ριέρα, όμως οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να ανατρέψουν την κατάσταση και με γκολ των Ταραχούλσκι (30'), Σαλαμαστράκη (83'), Ρέγιες (90'+5) να φτάσουν στην πρόκριση.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους "κυανέρυθρους", όταν στο 9ο λεπτό ο Σίτο Ριέρα βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Ομως, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς και στο 30' ο Ταραχούλσκι με έξοχο γυριστό σουτ ισοφάρισε. Αυτό το γκολ έδωσε φτερά στους παίκτες του Πέτρου Ρουτζιέρη, καθώς όσο περνούσε ο χρόνος συνειδητοποιούσαν ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους αντιπάλους τους και να πάρουν μία ιστορική πρόκριση.

Το ματς κύλησε χωρίς αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, γεγονός που επίσης ευνοούσε τους γηπεδούχους. Ο Πανιώνιος έδειχνε να φοβάται το "κάζο" του αποκλεισμού από ομάδα Β' εθνικής, δεν ρίσκαρε να βγει μπροστά και τελικά το πλήρωσε.

Στο 83' ο Σαλαμαστράκης εκμεταλλεύθηκε σύγχυση στην περιοχή και με σουτ από κοντά νίκησε τον Μάχο και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο νεοεισελθών Ρέγιες, έβαλε το «κερασάκι», καθώς πέτυχε το 3ο γκολ για τον Διαγόρα, ο οποίος πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαλαμαστράκης, Ταραχούλσκι, Ρέγιες - Μανιάτης

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Χατζόπουλος, Σαλαμαστράκης, Σπάρταλης, Ζουρούδης (+90' Γκούτμαν), Πουλόπουλος, Ζλάτκοβιτς, Γεωργίου (86' Ρέγιες), Καμινιώτης, Προβατίδης, Ταραχούλσκι
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Κοντοές, Σιόβας, Μπάλαμπαν, Ριέρα (75' Σαλαλί), Λάτκα, Γουνδουλάκης, Αναστόπουλος (67' Οκπάκο), Κουμορτζί, Χίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: