Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αύριο η συζήτηση εφ’ όλης της ύλης

Συνάντηση κορυφής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αυριανή στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στη Μίκρα. Ο προβληματισμός σ’ όλα τα μήκη και πλάτη του Ηρακλή είναι μεγάλος και έντονος και αναζητούνται λύσεις, προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στο θετικό αγωνιστικό της προφίλ και τα θετικά αποτελέσματα. Μπορεί να αντιμετωπίστηκε το όλο ζήτημα με έναν συγκεκριμένο τρόπο από τη διοίκηση μετά από τον αγώνα με τον Εργοτέλη, με την ανακοίνωση που εξεδόθη, να απάντησαν οι ποδοσφαιριστές, ωστόσο δεν αποδείχθηκε ο σωστός και ενδεδειγμένος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αύριο (και όχι σήμερα όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί) στα γραφεία της ΠΑΕ θα υπάρχει… ευρεία «κυανόλευκη» σύσκεψη.
Σαν οικογένεια!
Η κόντρα, οι ανακοινώσεις και η «αντιπαλότητα», δεν οδηγούν πουθενά. Ούτε τελικά στο να «πληγωθεί ο εγωισμός» των ποδοσφαιριστών και να αποδώσουν καλύτερα. Οι παίκτες ήθελαν και θέλουν τις υπόλοιπες δυνάμεις δίπλα τους και όχι να είναι αποκομμένοι. Την ίδια στιγμή η διοίκηση είναι δεδομένο ότι στηρίζει την προσπάθεια είναι δίπλα τους. Αυτή τη φορά το πρόβλημα (που συνεχίζει να υφίσταται) στον Ηρακλή θα αντιμετωπιστεί με τον σωστό τρόπο. Με συζήτηση. Σαν… οικογένεια, αποτελούμενη από όλα τα επιμέρους «κομμάτια» που απαρτίζουν και χαρακτηρίζουν την έννοια της λέξης «ομάδα».
Ενημερώθηκαν… οι πάντες
Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε ουσιαστικά μετά την ήττα της Τούμπας. Η σύγκλιση μιας συνάντησης εφ’ όλης της ύλης και επί παντός επιστητού, με όλους, για όλους και για όλα. Σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ πέραν της διοίκησης θα βρεθούν οι αρχηγοί του ποδοσφαιρικού Ηρακλή (Τάσος Κατσαμπής, Γιώργος Κυριαζής, Μπογκτάν Μάρα και «Πίτου» Γκαρσία), το τεχνικό τιμ με την παρουσία και του Γρηγόρη Φανάρα, καθώς και εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών. Άπαντες ενημερώθηκαν χθες και το ραντεβού ορίστηκε για το απόγευμα.
Θα μιλήσουν και για τις ανακοινώσεις
Είναι σαφές και προφανές πως όλες οι «πλευρές» θα αναφερθούν στο αγωνιστικό, αναζητώντας τις αιτίες για τις οποίες ο Ηρακλής έχει μια παρατεταμένα αρνητική εικόνα. Το ενδεχόμενο να γίνει αναφορά στις εκατέρωθεν ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας είναι σίγουρα μεγάλο. Άλλωστε η εικόνα αυτή δεν άρεσε στους παίκτες (με τον τρόπο που έγιναν τα παράπονα ουσιαστικά), δεν άρεσε στη διοίκηση η αναφορά επί του οικονομικού και δεν άρεσε στον κόσμο η όλη αντιμετώπιση του ζητήματος και η δημοσιοποίηση ουσιαστικά του διαλόγου. Στο θέμα αυτό πάντως επίσημα δεν είχε πάρει θέση ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Δεν είχε γίνει αναφορά στο πρόσωπό του και ως εκ τούτου ούτε οι παίκτες στην «απάντησή» τους, δεν μίλησαν για τον προπονητή τους, αλλά φυσικά ούτε κι εκείνος.
Να βγει ενωμένος
Στόχος αυτής της συζήτησης; Να λυθεί η όποια «παρεξήγηση», να συζητήσουν όλοι οι «εμπλεκόμενοι» τα… προβλήματα που υπάρχουν και να βγει ο Ηρακλής ενωμένος όσο ποτέ άλλοτε, αποφασισμένος να «παλέψει» με τα προβλήματα και να τα ξεπεράσει. Η συγκεκριμένη κίνηση ασφαλώς και αποτελεί τον ιδανικό τρόπο επίλυσης του ζητήματος, με ξεκάθαρα λόγια, σταράτα και πρόσωπο με πρόσωπο. Όπως ίσως θα έπρεπε να γίνει από την αρχή…
Και διοικητικό συμβούλιο
Πέραν πάντως της συγκεκριμένης συνάντησης όλων των «κυανόλευκων δυνάμεων» ουσιαστικά, θα υπάρξει και διοικητικό συμβούλιο μεταξύ των μελών του σχήματος που κατέχει τα ηνία του Ηρακλή. Σ’ αυτό αναμένεται να γίνει αναφορά και πάλι σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα. Από την οργάνωση του φακέλου της αδειοδότησης, τα οικονομικά (με όλα τα… παρακλάδια του θέματος) και ασφαλώς τα μεταγραφικά που είναι στην επικαιρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: