Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΟ +2 Η ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΤΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!)

ΣΤΟ +2 Η ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΤΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!), 1-0 ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΤΟ «ΟΛΝΤ ΤΡΑΦΟΡΝΤ» ΜΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚ ΑΠΟ ΤΟ Α’ ΜΕΡΟΣ.-Αήττητη παρέμεινε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 16ο παιχνίδι στην Αγγλία, παρότι απόψε την επισκέφθηκε στο «Θεάτρο των Ονείρων» η Άρσεναλ του Βενγκέρ που κατείχε μέχρι πριν λίγα λεπτά την πρώτη θέση στην «Πρέμιερσιπ». Όλα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν αφού με γκολ του Παρκ, οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν στο ντέρμπι με 1-0 και επέστρεψαν στην κορυφή, έχοντας μάλιστα ματς λιγότερο από όλους τους άλλους διεκδικητές του τίτλου.

Από τον πάγκο Μπερμπάτοφ και Φάμπρεγας

Για ένα σημαντικό διάστημα, το ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ» στερήθηκε ρυθμού, ειδικά στο πρώτο μέρος. Ο Φέργκιουσον προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον πρώτο σκόρερ της Γιουνάιτεντ (Μπερμπάτοφ) και να παίξει με έναν προωθημένο (Ρούνεϊ), την ώρα που ο Βενγκέρ δεν ξεκίνησε τον ανέτοιμο Φάμπρεγας και εμπιστεύθηκε στον 20χρονο Πολωνό Βόιτσιχ Τσέζνι την θέση κάτω από τα δοκάρια.

Το «χτύπημα» του Παρκ

Στα σημεία, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και το πιο σημαντικό ήταν πως κατάφεραν να προηγηθούν στο 41’. Όλα ξεκίνησαν από μια προσπάθεια του Νάνι από δεξιά, με τον Κλισί να βάζει την κόντρα και την μπάλα να κατευθύνεται στην «καρδιά» της άμυνας των Λονδρέζων. Εκεί βρισκόταν ο Παρκ, που με μια περίεργη όσο και δύσκολη κεφαλιά, άνοιξε το σκορ για τους «κόκκινους διάβολους».

Συνολικά, οι φάσεις στο πρώτο 45λεπτο ήταν ελάχιστες σε αντίθεση με τα λάθη που έγιναν στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η Άρσεναλ ουσιαστικά δεν είχε ευκαιρία σε αυτό το διάστημα, με τους Νασρί, Ροζίτσκι και Αρσάβιν να κινούνται σε πολύ ρηχά νερά. Μια καλή στιγμή υπήρξε για την Γιουνάιτεντ στο 22’, ωστόσο το δυνατό διαγώνιο σουτ του Νάνι από δεξιά, πέρασε λίγα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Τσέζνι.

Καλύτερο το δεύτερο μέρος

Θέαμα και ρυθμός βελτιώθηκαν εντυπωσιακά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν όντως υπήρξε… παιχνίδι αντάξιο παλαιότερων αναμετρήσεων ανάμεσα στις δύο. Οι «κανονιέρηδες» ήταν πιο ζωηροί στο ξεκίνημα, απέναντι σε μια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε αποφασίσει να τους περιμένει αρκετά πίσω. Ακριβώς έτσι απείλησε στο 54’ και ενώ κάποια λεπτά πριν (48’) ένα σουτ του Ροζίτσκι από καλή θέση ανησύχησε κάπως τον Φαν ντερ Σαρ. Το 2-0 όμως δεν ήρθε για την Γιουνάιτεντ παρά το έξοχο «κόψιμο» του Ρούνεϊ στον Άντερσον και το πλασέ του τελευταίου, αφού ο Τσέζνι όρθωσε ανάστημα και αποσόβησε το γκολ.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους δεν άργησε να έρθει. Ο Νασρί έκανε το σουτ στο 56’ από αριστερά και ο Φαν ντερ Σαρ μπόρεσε μόνο να διώξει προσωρινά. Ο Σαμάκ ακολουθούσε αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε λόγω Βίντιτς που έκανε το τάκλιν και σταμάτησε το σουτ του Μαροκινού. Ακολούθησε μια ακόμα ευκαιρία για την Γιουνάιτεντ στο 59’ με τον Νάνι, σε ένα σημείο που το ματς «ζεστάθηκε» για τα καλά και το γκολ μπορούσε να έρθει από παντού.

Όλα για όλα ο Βενγκέρ, χαμένο πέναλτι από Ρούνεϊ

Ο Βενγκέρ ήταν αναγκασμένος να ρισκάρει και μέσα σε λίγα λεπτά έριξε στο ματς όλα του τα όπλα (Φάμπρεγας, Φαν Πέρσι και αργότερα Γουόλκοτ). Ωστόσο, ουσιαστική βελτίωση στο παιχνίδι της Άρσεναλ δεν υπήρξε και δεν ήταν κι εύκολο αφού οι παίκτες του Φέργκιουσον είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους. Στο 72’, τα όνειρα των Λονδρέζων πήγαν να διαλυθούν πρόωρα, όταν ο Κλισί έκανε χέρι στην προσπάθεια του να κρατήσει την ισορροπία του στην ντρίμπλα του Νάνι και ο Χάουαρντ Γουέμπ υπέδειξε πέναλτι.

Ο Ρούνεϊ όμως σημάδεψε… απελπιστικά ψηλά και το ενδιαφέρον για το αν θα υπάρξει νικητής στο ντέρμπι συντηρήθηκε μέχρι τέλους. Αλλά η Άρσεναλ δεν έφτασε καν κοντά, στο 86’ ο Τσέζνι απλά στέρησε από τον Ρούνεϊ το γκολ στην λόμπα που επιχείρησε ο τελευταίος και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε με το «τρίποντο» με το οποίο ανέβηκε ξανά στην κορυφή, δείχνοντας πως φέτος είναι πραγματικά αποφασισμένη να επιστρέψει στους τίτλους.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν ντερ Σαρ. Ράφαελ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Κάρικ, Φλέτσερ, Άντερσον (85’ Γκιγκς), Νάνι, Παρκ, Ρούνεϊ.

Άρσεναλ: Τσέζνι, Σανιά, Κλισί, Κοσιελνί, Σκιλασί, Σονγκ, Γουίλσιρ (Φαν Πέρσι), Ροζίτσκι (64’ Φάμπρεγας), Νασρί, Αρσάβιν (78’ Γουόλκοτ), Σαμάκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: