Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η... ελληνική ευρωπαϊκή εβδομάδα

του Βασίλη Μαυρόπουλου


Μεγάλη ευρωπαϊκή εβδομάδα για την Α.Ε.Κ., τον Άρη και τον Π.Α.Ο.Κ. ήταν αυτή που ξεκίνησε χτες. Οι τρεις ομάδες μας δίνουν αγώνες δίχως αύριο σε "ΟΑΚΑ", "Κλεάνθης Βικελίδης" και "Ζάγκρεμπ" αντίστοιχα. Κι αν για Α.Ε.Κ. και Άρη τα πράγματα μοιάζουν σχετικά εύκολα (ας μην ξεχνάμε ότι αμφότεροι αγωνίζονται με τις αδιάφορες Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ρόζενμποργκ), ο Π.Α.Ο.Κ. "κατάφερε" να περιπλέξει τα πράγματα και να γίνει αουτσάιντερ σέ εναν όμιλο που με το τέλος της 4ης αγωνιστικής φάνταζε ως φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση.




Α.Ε.Κ. - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης:

Και με Χ η Ένωση περνάει στους 32 του Europa League. Προς Θεού, δεν υποστηρίζει κανείς ότι θα είναι εύκολο παιχνίδι, ούτε βέβαια πως η Α.Ε.Κ. μπορεί να κάνει τη Ζενίτ εύκολα του χεριού της. Το μόνο σίγουρο πως η συγκυρία ευνοεί τους γηπεδούχους. Ναι, υπάρχει πίεση από τον ρωσικό Τυπό και τους Ρώσους φιλάθλους ώστε η Ζενίτ να τα δώσει όλα και να κάνει το 6/6 στον όμιλο, όμως μια αδιάφορη ομάδα είναι όπως και να το κάνουμε... αδιάφορη. Από την άλλη η Α.Ε.Κ., αν είναι η Α.Ε.Κ. των ελληνικών ντέρμπι (εξαιρείται ο αγώνας στην Τούμπα με τον Π.Α.Ο.Κ.) που μπαίνει μέσα και "μασάει σίδερα", δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και απέναντι σε μία Ζενίτ που είναι σίγουρα πρώτη στον όμιλο, έχει ελπίδες να κατακτήσει ακόμα και τη νίκη.


Άρης - Ρόζενμποργκ:

Όταν έγιναν οι κληρώσεις για τους ομίλους του Europa League, το έργο του Άρη φάνταζε ως το πιο δύσκολο μεταξύ των τριών ελληνικών ομάδων και αυτό γιατί ποιος θα φανταζόταν τις δύο επικές νίκες των Κιτρινόμαυρων απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου Ατλέτικο Μαδρίτης; Λίγο πριν το τέλος της φάσης των ομίλων ο Άρης φαντάζει ως φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στους "32" της διοργάνωσης και αυτό γιατί το μόνο που έχει να κάνει είναι να κερδίσει την αδιάφορη Ρόζενμποργκ την τελευταία αγωνιστικ΄΄η στην έδρα του. Εύκολο θα πει κανείς με μια πρώτη ματιά βάζοντας κάτω τα δεδομένα. Το παιχνίδι, όμως, κρύβει παγίδες. Οι Νορβηγοί ναι μεν δεν έχουν πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση, όμως θα παίξουν για την υστεροφημία τους και, κυρίως, δε θα έχουν άγχος. Το 1,30 του ΟΠΑΠ στο άσσο; Απλά προκλητικό!! Αν ο Άρης είναι ο Άρης της Ισπανίας, αν παίξει δηλαδή με πάθος νομίζω ότι θα καταφέρει να πετύχει τη ζητούμενη νίκη.


Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Π.Α.Ο.Κ.:

Αν ο Π.Α.Ο.Κ. χάσει μια πρόκριση που μετά το τέλος του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ στην Τούμπα φάνταζε βέβαιη, θα είναι αυτόχειρας... Με το τέλος της 4ης αγωνιστικής των ομίλων τις περισσότερες πιθανότητες σ' ό,τι αφορούσε την πρόκριση των ελληνικών ομάδων στην επόμενη φάση συγκέντρωνε ο Π.Α.Ο.Κ. Η εκπληκτική, όμως, στην έδρα της Ντιναμό βρίσκεται μια ανάσα από το να τον διαψεύσει. Και αυτό γιατί ο Δικέφαλος του Βορρά δεν κατόρθωσε να κερδίσει ούτε μια φορά τη χειρότερη ίσως ομάδα της διοργάνωσης, και αδιάφορη στην Τούμπα, Κλαμπ Μπριζ. Ο Π.Α.Ο.Κ. παίζει για δύο αποτελέσματα. Αν χάσει, θα αποκλειστεί. Το γήπεδο αναμένεται καμίνι και θα "γέρνει", καθώς οι Κροάτες θα σπρώχνουν τους γηπεδούχους προς τη νίκη. Αουτσάιντερ ο Π.Α.Ο.Κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: