Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Μία πόλη, μία ομάδα!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το αφεντικό της Θεσσαλονίκης στο μπάσκετ με...υστερόγραφα ποδοσφαίρου.
Καλά το είπαν την προηγούμενη εβδομάδα Πρίφτης και Μαρκόπουλος. Είναι σα να παίζουμε πλέι-οφ. ΑΡΗΣ και ΠΑΟΚ αναμετρήθηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα και όπως φανερώνουν οι τίτλοι του καθενός (21 ο ΑΡΗΣ, 7 ο ΠΑΟΚ), νίκησε ο πραγματικός Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ. Η αλήθεια είναι ότι είχε πλάκα αρχικά την προηγούμενη εβδομάδα να ακούς ότι ο ΠΑΟΚ είναι... Αυτοκράτορας. Για όσους μας διαβάζεται στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη  πόλη πλην Θεσσαλονίκης θα αναρωτιέστε γιατί το γράφω. Μα γιατί εδώ και κανα δυο-τρεις μήνες φίλοι και συνάδελφοι οπαδοί του συμπολίτη χαρακτηρίζουν Αυτοκράτορα τον ΠΑΟΚ(χαχαχαχαχα) προκαλώντας απίστευτο γέλιο όχι μόνο στους φίλους του ΑΡΗ, αλλά ακόμα και στους ίδιους τους οπαδούς τους.
 
Η ομάδα που ήθελε να πάρει στα χαρτιά το παιχνίδι στο Παλέ μέσα σε μία εβδομάδα- για την ακρίβεια έξι μέρες- πήρε τις απαντήσεις της εκεί που πρέπει να...μιλάνε οι ομάδες. Ο ΑΡΗΣ μετά τη νίκη στο Παλέ,πήρε μία δικαιότατη νίκη και μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας.
 
Φυσικά με την λήξη άρχισε η γνωστή προπαγάνδα. Κάποιοι είδαν...σφαγή του ΠΑΟΚ. Την ίδια στιγμή ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος, αλλά και δυο παίκτες (Σαλούστρος, Κάρτερ) δήλωναν ότι ο ΑΡΗΣ κέρδισε δίκαια!!!
 
Αυτή την φορά φυσικά δεν υπήρχαν και...δικαιολογίες καθώς ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με συν δυο παίκτες στο παρκέ, ενώ ο ΑΡΗΣ έπαιξε χωρίς ένα εκ των βασικών του ξένων (Τόμας).  Ο ΑΡΗΣ για μία ακόμα φορά απέδειξε ότι είναι το αφεντικό στην Θεσσαλονίκη και η μοναδική ομάδα που από την μία μπορεί να ξαναφέρει το μπάσκετ στον Βορρά, απέναντι στην παρατεταμένη προπαγάνδα, που πλέον από το ποδόσφαιρο μεταφέρεται και στο μπάσκετ. Η απάντηση  πάντως είναι πάρα πολύ απλή. Δεν χρειάζεται, ούτε να τρελαίνεστε, ούτε να νευριάζετε με όλους αυτούς γιατί δυστυχώς, “αλήθεια” είναι η... δική τους “αλήθεια”.  
 
Τόσα χρόνια ένα γήπεδο που ανήκει στην ΓΓΑ (και σκανδαλωδώς μέχρι πριν λίγο καιρό η Νομαρχία πλήρωνε την... ενέργειά του) το ονομάζουν δικό τους. Η δικαιολογία για να μην αναγνωρίζουν τους τίτλους βρέθηκε με χυδαία υπονοούμενα ότι ο μεγαλύτερος εφιάλτης τους και ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής, Νίκος Γκάλης ήταν...ντοπέ. Έπρεπε κάτι να βρεθεί για το 21-7 διαφορετικό από την προπαίδεια.
 
Στο ποδόσφαιρο βέβαια οι τίτλοι που κατέκτησαν χωρίς αντιντόπινγκ κοντρόλ είναι πεντακάθαροι. Πλέον ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με τα περί... Αυτοκράτορα όπως τα 7χρονα παιδάκια που μαλώνουν με ένα 21χρονο για το ποιος είναι μεγαλύτερος!!!! Ο Βεζένκοφ και η παρέα του μέσα σε έξι μέρες τους έκοψαν το γέλιο, την γλώσσα και την έπαρσγ και τους θύμισαν ότι στο μπάσκετ υπάρχει μόνο μία ομάδα στην πόλη! Το Πότε; Ποτέ! Άλλωστε δεν ξεχνιέται. Όσα χρόνια και αν περάσουν...
 
ΥΓ1 Ο Κάλας μίλησε και είπε συγκεκριμένα πράγματα. Όσο τα τηρεί η ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα και ο ΑΡΗΣ θα βαδίζει προς τα εκεί που πρέπει. Οι Γερμανοί παρά τις (στημένες) κακές γλώσσες ήρθαν στην Θεσσαλονίκη. Πλέον το θέμα είναι να τους πείσει όλη η οικογένεια του ΑΡΗ να επενδύσουν. Αν οι συνθήκες στο ματς με τον Καμπανιακό ήταν καλύτερες δεν θα χρειαζόταν και τόσο μεγάλη προσπάθεια. Βέβαια η αρειανή τρέλα σε ένα ματς Γ εθνικής μπορεί να δείξει πολλά στα μάτια ενός ποδοσφαιράνθρωπου όπως ο Χένες. Οπότε...
 
ΥΓ2 Μετά και το παιχνίδι της Τούμπας πιστοποιήθηκε ότι με κυβέρνηση Τσίπρα ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο!!! 3 ήττες στο μπάσκετ, δυο ήττες και ένα Χ στο ποδόσφαιρο!
 
ΥΓ3 Σκεφτείτε τι θα έγραφαν και τι θα έλεγαν οι γιαλαντζί μακεδονομάχοι αν το πέναλτι του Αθανασιάδη στον Σαντάνα στο 86 γινόταν ανάποδα!!! Τα ίδια και χειρότερα και με την πέτρα ή τις φωτοβολίδες, αλλά εκεί ταιριάζει το αδικία...γεννάει βία. Γιατί κανείς από όσους πετούσαν σήμερα αντικείμενα δεν μπορεί να αντιληφθεί ποιο είναι το σωστό, όταν για όσα έγιναν στον πρώτο γύρο, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με 7000 ευρώ πρόστιμο. Μάλλον για αυτό ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε ευχαριστημένος και ο Περέιρα δυσαρεστημένος. Δείγματα νοοτροπίας και των δυο. Και μεγέθους...
 
ΥΓ4 Η νοοτροπία του Έλληνα ποδοσφαιριστή φαίνεται ξεκάθαρα σε μία φάση του αγώνα Πανιωνίου-Κέρκυρας. Ο Πανιώνιος στην επίθεση, η Κέρκυρα παίζει με δέκα και δυο παίκτες της είναι λόγω τραυματισμού στο έδαφος. Ο... άπειρος νεαρός παίκτης του Πανιωνίου Τασουλής πετάει την μπάλα εκτός για φερπλέι και δυο-τρεις συμπαίκτες του, ορμάνε προς το μέρος του ουρλιάζοντας. Ανάμεσά τους και ο εκ των αρχηγών του Πανιωνίου Μητρόπουλος. Υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι πρεσβεύει ο καθένας από αυτούς στον θαυμαστό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου; Ή μήπως τι θα κάνει την επόμενη φορά ο (κάθε) Τασουλής;
 
ΥΓ5 Μια που τα πιάσαμε όλα, το πανό στην Λεωφόρο δείχνει ότι κάποιοι έχουν πάρει απόφαση ότι δεν ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων, αλλά άλλων ζώντων οργανισμών. Και φυσικά σήμερα το χρώμα ήταν πράσινο, αύριο κόκκινο, μεθαύριο άσπρο κτλ. Είναι θέμα παιδείας και νοοτροπίας...ελληνικής.
 
ΥΓ6 Αν μαζέψω τα σχόλια στο προηγούμενο blog μου και προσθέσω και την σιγουριά σας σε μηνύματα inbox και τα ανεβάσω σε ένα άλλο blog θα είμαι κακός ή μόνο όταν πέφτουμε έξω εμείς πρέπει να μας την...λέτε;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: