Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Και τώρα τι;

Απογοήτευση στον ΠΑΟΚ που έμεινε εκτός στόχων νωρίς στη σεζόν. Έντονος προβληματισμός για την εικόνα της ομάδας και τη χαμένη ευκαιρία του 0-0 με τον Ολυμπιακό.

Και τώρα τι;
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο ΠΑΟΚ μένει τόσο νωρίς εκτός όλων των στόχων του σε μια σεζόν. Μετά τους πρόωρους αποκλεισμούς σε Europa League και Κύπελλο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε επί της ουσίας κάθε πιθανότητα κατάκτησης του πρωταθλήματος μένοντας στο 0-0 με τον Ολυμπιακό χθες στην Τούμπα και βλέποντας τη διαφορά που τους χωρίζει να παραμένει στους οκτώ βαθμούς.

Η απογοήτευση στις τάξεις της ομάδας είναι έκδηλη. Κυρίως επειδή μετά τη νίκη στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου στις 3 Δεκεμβρίου, όλοι είχαν αρχίσει να πιστεύουν πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν εφικτή. Όχι τόσο για το +5 από τους «ερυθρόλευκους», όσο για την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα κι άφηνε υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Μια συνέχεια, που-ωστόσο-αποδείχτηκε εφιάλτης. Ο ΠΑΟΚ πήρε μόλις 16 από τους 33 βαθμούς που διεκδίκησε στα έντεκα ματς που ακολούθησαν το ντέρμπι του «Καραϊσκάκη» και πλέον είναι τρίτος! Πάνω από όλα, όμως, η απόδοσή του είναι απογοητευτική και περισσότεροι είναι αυτοί που φοβούνται για ακόμη μεγαλύτερη κατρακύλα παρά όσοι αισιοδοξούν για ανάκαμψη.

Είναι σαφές πως στον ΠΑΟΚ πρέπει να αναθεωρηθούν πολλά πράγματα. Για την ώρα, πάντως, δεν φαίνεται να λαμβάνονται ριζοσπαστικές αποφάσεις. Έστω κι αν η δυσαρέσκεια του Ιβάν Σαββίδη είναι δεδομένη, όπως και ο συνδυασμός οργής-απογοήτευσης των οπαδών που αισθάνονται… προδομένοι.

Έμεινε η δεύτερη θέση…

Ο ρεαλιστικός στόχος του ΠΑΟΚ στο υπόλοιπο της σεζόν είναι πλέον η δεύτερη θέση. Αυτή θα κριθεί στα play offs, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών. Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι αρκετά δύσκολο αρχίζοντας την Κυριακή από το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Απών θα είναι και πάλι ο τιμωρημένος Τζανδάρης, ενώ μένει να φανεί πότε θα επιστρέψει ο Τζιόλης. Πρόβλημα στο μετατάρσιο έχει από το καλοκαίρι ο Σαλπιγγίδης και θα αρχίσει ειδική θεραπεία.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: