Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί ταλαιπωρείτε τον «τυπάρα»;

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για την... ταχύτητα με την οποία κινείται η ΕΠΟ στο θέμα του διαδόχου του Ρανιέρι και θυμίζει τους λόγους που φόρεσαν κοστούμι στον Καραγκούνη.

Γιατί ταλαιπωρείτε τον «τυπάρα»;

Το καταλαβαίνεις από τη δυστοκία που παρατηρείται στο συγκεκριμένο θέμα: οι απόψεις του Γιώργου Καραγκούνη με εκείνες του Γιώργου Γκιρτζίκη δεν ταιριάζουν. Καταλαβαίνεις ότι ο Γιώργης θέλει (περισσότερο) τον Μαρκαριάν και ότι το Δ.Σ. ψηφίζει διαφορετικά. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Μέσα στη ζωή είναι οι διαφωνίες, λογικό να εμφανίζονται και εντός των τειχών της ΕΠΟ ιδιαίτερα όταν το προς απόφαση ζήτημα είναι τόσο σημαντικό. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το γεγονός ότι οι δύο αυτές διαφορετικές απόψεις όχι μόνο μπαίνουν στην ίδια ευθεία αλλά εκείνη του Δ.Σ. προηγείται κιόλας.

Στο δικό μου το μυαλό ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, ο Γιώργος Καραγκούνης δηλαδή, πρέπει να ψάξει τους υποψήφιους διαδόχους, να τους αξιολογήσει, να συζητήσει μαζί τους και - τελικά - να διαλέξει τον κόουτς που θα διαδεχθεί τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Κι όχι (μόνο) επειδή ο Γιώργης ξέρει μπάλα ενώ τα μέλη του Δ.Σ. όχι. Ο Καραγκούνης πρέπει να έχει τον απόλυτο έλεγχο και την απόλυτη ευθύνη για την κρίσιμη αυτή απόφαση λόγω της θέσης του κυρίως.

Να τον έχουμε τον τεχνικό διευθυντή μόνο σε ρόλο βιτρίνας είναι άδικο. Και στην περίπτωση του Καραγκούνη άδικο εις διπλούν. Κατ' αρχάς είναι λάθος ο τεχνικός διευθυντής μιας ομάδας - ο οποιοσδήποτε τεχνικός διευθυντής - να χρεώνεται αποφάσεις που δεν έχει πάρει αυτός. Στο τέλος των προκριματικών το αποτέλεσμα που θα φέρει η Εθνική θα είναι ο βαθμός στον έλεγχο προόδου και του Καραγκούνη. Καλό, λοιπόν, είναι να είναι απόλυτα η ευθύνη στα χέρια του. Ειδικά, δε, στην περίπτωση του "τυπάρα" υπάρχει και το άλλο: ο Γιώργης ξεβολεύτηκε για να υπηρετήσει τη μεγαλύτερή του αγάπη πέρυσι το Φθινόπωρο.

Αν δεν ήταν το εθνόσημο στη μέση το κοστούμι δύσκολα θα το έβγαζε. Για να το πούμε κι ανάποδα: το καλύτερο για τον Καραγκούνη σήμερα θα ήταν να φορούσε ακόμα καλαμίδες και ποδοσφαιρικά παπούτσια και να κλωτσούσε την μπάλα. Κι αν έβγαλε τις καλαμίδες το έκανε γιατί του το ζήτησε η Εθνική μέσω του Δ.Σ. της ΕΠΟ. Πώς να το κάνουμε; Δεν έκοψε την μπάλα ο "τυπάρας" για να αποφασίζουν άλλοι... *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: