Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Σε… τροχιά τετράδας ο Παναθηναϊκός!!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 την ΑΕΚ και έφτασε τους 27 πόντους στην 5η θέση της βαθμολογίας της Volleyleague. Έφυγε και ο Ραντούνοβιτς από την «Ένωση» που έμεινε χωρίς ξένους!

Σε… τροχιά τετράδας ο Παναθηναϊκός
Οι «Πράσινοι» με κορυφαίους τους Χρήστο Μπέλλο (18 πόντους- 58%) και Μπράιαν Κούκ (17-62%) έφτασαν τους 27 πόντους στην 5η θέση και παρέμειναν σε… τροχιά πλέι οφ.

Το «τριφύλλι» πήρε 17 πόντους από σερβίς (8 άσσοι) και μπλοκ (9 πόντοι), ενώ ήταν καλύτερο σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες από την «Ένωση», τόσο σε υποδοχή- άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Χωρίς Ραντούνοβιτς!
Για την ΑΕΚ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ίλιτς με 11 πόντους, θετική εικόνα είχε ο Αλεξίου, ενώ άσχημα ποσοστά στην επίθεση είχε ο Ωρολογάς με 2 πόντους σε 14 προσπάθειες.
Η ΑΕΚ πλέον βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση μετά και την αποχώρηση του Ραντούνοβιτς. Ο Μαυροβούνιος ενημέρωσε στο προσωπικό του προφίλ σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης ότι πήρε μεταγραφή στο Κατάρ και δεν ακολούθησε την αποστολή για το σημερινό ματς.
Ο έμπειρος ακραίος είναι ο 6ος μετά τους Πέτρογλου, Κατσανεβάκη, Μπουρκόφσκι, Κρίνιτς, Παγιάν που αποχωρεί από την «Ένωση», η οποία πλέον μένει χωρίς ξένο στην προσπάθεια της για παραμονή στην κατηγορία.

Η εικόνα του ματς
Το πρώτο σετ ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό που επέβαλλε από την αρχή τον ρυθμό του φτάνοντας εύκολα στο 25-16.
Στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ προηγήθηκε 5-8 και 15-16, αλλά οι «πράσινοι» αντέδρασαν και κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 21-19 μετά από λάθος του Γκούζντα, ενώ με κρίσιμο μπλοκ του Πρωτοψάλτη στον Ίλιτς έκαναν το 24-20 και λίγο αργότερα στο 25-20.
Στο τρίτο σετ ξανά η ομάδα του Πλάμεν Χριστόφ κατάφερε να πάρει… κεφάλι με 7-9, αλλά με τον Πανταλέων στο σερβίς ο Παναθηναϊκός γύρισε το ματς και με τον Μπέλλο να τελειώνει όλες τις φάσεις έφτασε στο 12-9 με σερί 5-0 και έκτοτε δεν έχασε ξανά το προβάδισμα μέχρι το τέλος.


O προπονητής της ΑΕΚ, Πλάμεν Χριστόφ δήλωσε για τον αγώνα: «Έχουμε πολλά προβλήματα με τα οποία παλεύουμε κάθε μέρα. Χωρίς γήπεδο δεν μπορούμε να προπονηθούμε. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Θα κάνουμε όμως προσπάθεια μέχρι το τέλος. Αν πάρουμε τα ματς που πρέπει να πάρουμε έχουμε ελπίδες».

Ο Χριστόφορος Χριστοφίδης ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της ΑΕΚ είπε: «Παρά τα προβλήματα προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν τα καταφέραμε, κοιτάμε το επόμενο ματς. Η αλήθεια είναι ότι μπορούσαμε να πάρουμε το δεύτερο σετ. Φάνηκε όμως η έλλειψη προπονήσεων».

Ο Γιάννης Αλεξίου από την πλευρά του δήλωσε: «Η έλλειψη προπονήσεων μέτρησε αποφασιστικά στη διαμόρφωση του σκορ. Ο αντίπαλος δεν ήταν τυχαίος και στην έδρα του είναι γνωστό ότι είναι πολύ δυνατός. Εμείς από αλλού πρέπει να πάρουμε βαθμούς. Χρειαζόμαστε βοήθεια. Ελπίζουμε στο τέλος να μείνουμε στην κατηγορία» *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: