Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Τους… γονατίζει όλους!!

Έναν-έναν τους καθαρίζει στο «κάστρο» της Λεωφόρου! Ο Παναθηναϊκός πήρε την 11η φετινή νίκη (σε 12 ματς) στο… σπίτι του, επικρατώντας 1-0 του μαχητικού Παναιτωλικού και μείωσε στους έξι απ' τον ΟΣΦΠ.

Τους… γονατίζει όλους!

Επιβεβαιώνοντας πως το «σπίτι» τους είναι… κάστρο (με την 11η νίκη σε 12 αγώνες πρωταθλήματος), οι πράσινοι έριξαν στο καναβάτσο και τον Παναιτωλικό με σκορ 1-0, σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση και μειώνοντας την απόστασή τους απ’ τον Ολυμπιακό στους έξι βαθμούς, μετά την «λευκή» ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ.

«Χρυσός» σκόρερ -όπως και στο ματς του πρώτου γύρου- ο Πέτριτς (67’) κι ενώ οι Αγρινιώτες (που παραμένουν στην πέμπτη θέση) έπαιζαν με δέκα παίκτες απ’ το 60’ λόγω αποβολής του Ρουσκουγιέδα.

Το ματς:

Σαν την… γάτα με το ποντίκι ήταν το παιχνίδι. Ο Παναιτωλικός είχε κατέβει με ξεκάθαρο στόχο να διαφυλάξει τα μετόπισθεν (περιμένοντας σε κάποια αντεπίθεση να βγάλει την μεσοεπιθετική του ποιότητα) κι ο Παναθηναϊκός να κάνει το γνωστό εντός έδρας παιχνίδι του. Δυσκολευόταν, όμως, πάρα πολύ. Ούτε αυτοματισμούς μπορούσε να «φτιάξει», ούτε να δημιουργήσει ευκαιρίες και έμοιαζε… κομμένος στο κέντρο, δείγμα πάντα και της… εξουθενωτικής πίεσης που ασκούσαν οι φιλοξενούμενοι.

inner

Τα λεπτά περνούσαν, δίχως το τριφύλλι να δείχνει πως μπορεί να «ξεμπλοκάρει» και να «απειλήσει» πραγματικά την εστία του Στεφανάκου. Και έτσι… μπαμ-μπαμ έφυγε το πρώτο ημίωρο, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά κάποια φάση με το ασφυκτικό πρέσινγκ των «καναρινιών» να προβληματίζει έντονα τον Αναστασίου. Ακόμα και έτσι, όμως, οι πράσινοι μια ευκαιρία την έβγαλαν. Και τη ευκαιρία! Σε έναν απίστευτο συνδυασμό των Χουχούμη, Πέτριτς, Μπεργκ, ο Κροάτης βγήκε απέναντι στον Στεφανάκο, αλλά νικήθηκε και μοιραία το 0-0 δεν άλλαξε.

Το σκηνικό και στο δεύτερο μέρος ήταν το ίδιο. Με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, βέβαια, να ‘χει κάνει κίνηση-ματ με τον Ζέκα ως δεξί μπακ (που ήταν συγκλονιστικός). Κι έστω αν η αντίσταση του Παναιτωλικού… κράτησε λίγο ακόμα (με την πίεση να ‘χει αυξηθεί από πλευράς γηπεδούχων), στο 60’ ο Ρουσκουγιέδα έδειξε να γκρεμίζει τα πάντα. Διότι αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών, άφησε την ομάδα του να… παλεύει με παίκτη λιγότερο.

inner

Και εκεί ήταν που το τριφύλλι ξαναπήρε τα πάνω του. Θέλοντας να εκμεταλλευτεί και την… καλή ροή που πήρε ο αγώνας (και με τον Καρέλη να μπαίνει αντί του κακού Κλωναρίδη), οι παίκτες του Αναστασίου έκλεισαν ακόμα περισσότερο στα καρέ τους αντιπάλους τους. Κι όταν αυτοί απέτυχαν να απομακρύνουν την μπάλα, ήρθε στο 67’ ο Πέτριτς -όπως είχε κάνει και στον πρώτο γύρο- να τους πληγώσει και από κοντά να κάνει το 1-0, ξεσηκώνοντας τον κόσμο (περίπου 10.000) στις εξέδρες.

inner

Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι και παρά ενός μίνι… ανεβάσματος του Παναιτωλικού τα πράγματα δεν μπορούσαν να αλλάξουν. Κι έστω αν ο Καρέλης δεν κλείδωσε πρόωρα το τρίποντο (χάνοντας τετ-α-τετ), το 1-0 ήταν ικανό για τους πράσινους για να πανηγυρίσουν ακόμα μια νίκη.



Παναθηναϊκός: Στιλ, Χουχούμης,Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος (46’ Ατζαγκούν), Ζέκα, Κλωναρίδης (65’ Καρέλης), Λαγός (83’ Νίνης), Μπέργκ, Πράνιτς, Πέτριτς.

Παναιτωλικός: Στεφανάκος, Ρουσκουγιέδα, Μπεχαράνο, Άλβες, Μαλεζάς, Γοδόι, Σκαραμοτσίνο, Βιγιαφάνιες (69’ Κάπελ), Μαρτίνες (85’ Θεοδωρίδης), Εντζεγκέλε, Φωτάκης (80’ Λάζαρ) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: