Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Κοντο-ζυγώνει η παραμονή!!!

Ύστερα από ένα ματς… ροντέο με τέσσερα πέναλτι (το ένα ανύπαρκτο), η Κέρκυρα με πρωταγωνιστή τον Κόντο (δύο γκολ) νίκησε 4-1 τον ΟΦΗ που έπαιζε με δέκα από το 41’, φτάνοντας πιο κοντά στην παραμονή!

Κοντο-ζυγώνει η παραμονή!
Ακόμη πιο κοντά στην παραμονή η Κέρκυρα!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κόντο, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα και «κέρδισε» ισάριθμα πέναλτι (από τα τρία συνολικά), οι Φαίακες συνέτριψαν 4-1 τον ΟΦΗ –που έπαιζε με δέκα από το 41’- και έτσι έκαναν άλλο ένα σημαντικό βήμα για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στη Σούπερ Λίγκα της επόμενης σεζόν!

Πολύ αυστηρό, έως… ανύπαρκτο το πρώτο πέναλτι της ομάδας του Γρηγορίου, με το μοναδικό τέρμα των Κρητικών να σημειώνει από την άσπρη βούλα ο Τζορτζ, που είχε ισοφαρίσει στο 31’, ενώ ο Λόρια στο 42’ είχε αποκρούσει την εκτέλεση του Καϊκούτ!

Το ματς


Με τη… σέντρα η Κέρκυρα ήταν αυτή που είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Οι Φαίακες έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα του ΟΦΗ, ο οποίος δεν μπορούσε να περάσει ούτε το… μισό του γηπέδου, αφού ο Τζορτζ ήταν εντελώς μόνος του μπροστά. Η υπεροχή των γηπεδούχων μεταφράστηκε σε γκολ στο 21’ χάρη σε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που «κέρδισε» ο Κόντος, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Γκαζαριάν έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά τους.

Όμως, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζορτζ, καθώς στην πρώτη της επίσκεψη –και μοναδική- στη μεγάλη περιοχή της Κέρκυρας, ο Βενέτης ανέτρεψε τον Μακρή. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Γρηγορίου πίεζαν για το δεύτερο τέρμα και μάλιστα έφτασαν πολύ κοντά, καθώς ο Κόντος «κέρδισε» νέο πέναλτι και παράλληλα την αποβολή του Ροβίθη στο 41’! Όμως, ο Καϊκούτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Λόρια και έτσι το σκορ στο πρώτο ημίχρονο έμεινε στο 1-1! Το εντυπωσιακό στο πρώτο 45λεπτο ήταν οι 17(!) τελικές της Κέρκυρας, έναντι μόλις 1 από τον ΟΦΗ.

Η… πολιορκία της Κέρκυρας συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ο ΟΦΗ ήταν αδύνατο με δέκα παίκτες να… αντισταθεί. Έτσι, στο 55’ ο Ανδρεόπουλος έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ δύο λεπτά αργότερα ένα άγαρμπο μαρκάρισμα του Κάλαϊτζιτς στο 55’ στον Καϊκούτ, έδωσε κι άλλο πέναλτι στους Φαίακες, με τον Κόντο να το «μεταφράζει» σε γκολ.

Όπως είναι φυσικό, μετά την εξέλιξη αυτή, η ομάδα του Γρηγορίου έριξε την ταχύτητά της, αλλά λόγω της επιθετικής… ανυπαρξίας των φιλοξενούμενων, η κατοχή παρέμεινε στα πόδια των παικτών της. Έτσι, στο 72’ ο Γκόμες με όμορφο τέρμα έβαλε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1!

Οι συνθέσεις


Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Μανωλάς, Βενέτης, Καϊκούτ, Γκαζαριάν (76’ Κρητικός), Γκόμες, Καρντόζο (69’ Γεωργακόπουλος), Μαρκόφσκι (60’ Λεάλ), Κόντος, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος.

Στον πάγκο: Σέτκους, Χαβίτο, Ομπράντοβιτς, Φάμπιο.

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης, Κουτσιανικούλης, Τζορτζ (46’ Φαζός), Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Μπολάκης, Μαραθιανός, Μακρής.

Στον πάγκο: Αγριμάκης, Μανιδάκης.   
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: