Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Με άδειο ρεζερβουάρ…!!

Γράφει ο Γιώργος Ζαϊρης



Συνήθως όταν ανάβει το κόκκινο λαμπάκι στην ένδειξη της βενζίνης σε ένα αυτοκίνητο, ξέρεις ότι αν δεν το φουλάρεις, αργά ή γρήγορα θα σου σβήσει. Το μόνο που εύχεσαι είναι να έχει κοντά βενζινάδικο ή να έχεις φτάσει στον προορισμό σου. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, δυστυχώς τίποτε από τα δυο δεν έχει μπροστά του. Δεν τελειώνει δηλαδή το πρωτάθλημα ενώ αντίθετα υπάρχει και η διαδικασία των πλέι οφ που στην πράξη φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τρεις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ από αυτόν ομάδες.

Για να το ξεκαθαρίσω. Χθες ο ΠΑΟΚ δικαιούταν το πέναλτυ από τον Τριτσώνη. Ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να παίξει με παίκτη παραπάνω αφού ο Γκοϊάν έπρεπε να είχε αποβληθεί. Και ναι, αν ο Τριτσώνης αποφάσιζε ορθώς ίσως ο ΠΑΟΚ να έπαιρνε την νίκη.

Αλλά το σημερινό μου σχόλιο αφορά την γενικότερη εικόνα της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ στους τελευταίους επτά αγώνες έχει κερδίσει ένα ματς, αυτό στην Βέροια. Κανένα άλλο. Αυτό από μόνο του δίνει απαντήσεις στο γιατί δεν πρέπει να σταθούμε στα όποια διαιτητικά λάθη.

Ο ΠΑΟΚ χθες πήγε να κλέψει τη νίκη. Μπορεί το πνεύμα να είναι πρόθυμο αλλά δυστυχώς αυτό δεν αρκεί. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν ήθελαν να κερδίσουν. Ή δεν προσπάθησαν. Απλά στο ποδόσφαιρο η θέληση δεν αρκεί. Όταν ειδικά έχεις απέναντι σου μια γυμνασμένη ομάδα όπως φάνηκε ότι είναι ΚΑΙ ο Αστέρας, όπως ήταν ΚΑΙ ο Παναθηναϊκός και πάει λέγοντας…

Είναι ξεκάθαρο ότι από το χθεσινό ματς το μόνο που μπορείς να κρατήσεις ως θετικό σημείο είναι ότι η ομάδα δε δέχθηκε γκολ. Κατά τα άλλα τι να κρατήσω; Ότι έκανε κάποιες περισσότερες ευκαιρίες; Ότι ο Μακ και ο Σαλπιγγίδης θα μπορούσαν να χαρίσουν τη νίκη;

Μα αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ. Και πλέον τον πλησίασε και ο Ατρόμητος, δεν ξέφυγε από τον Αστέρα ενώ ίσως σήμερα τον πλησιάσει ο Παναιτωλικός. Και πλέον είναι στο -10 από τον Παναθηναϊκό. Και όλα αυτά έγιναν μέσα σε επτά αγωνιστικές.

Με αυτή την εικόνα ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διεκδικήσει όχι μόνο την πρώτη θέση στα πλέι οφ, αλλά και το καλύτερο εισιτήριο στο EuropaLeague. Και δεν ξέρω αν έχει κάπου καβάντζα έστω ένα μπετονάκι βενζίνη, για να αντέξει ως το τέλος – για να κλείσω το σχόλιο μου όπως το άρχισα.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: