Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Αρρωστος ο ΠΑΟΚ!!

Γράφει ο Γιώργος Μπούζος



Νέα γκέλα! Ο ΠΑΟΚ απέτυχε παταγωδώς στην άδεια Τούμπα όχι μόνο να πάρει τη νίκη αλλά και να πείσει ότι μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση. Είναι βαριά άρρωστος και τον χειρότερο όλων μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θεραπεία. Προφανώς και γιατρός. Ούτε να κάνει διάγνωση, ούτε να δώσει θεραπευτική αγωγή. Η ομάδα μοιάζει στον αυτόματο πιλότο.

Σ΄ αυτόν τον ΠΑΟΚ υπάρχει θέμα. Χοντρό! Η ομάδα δεν παίζει μπάλα και δεν βλέπεται. Ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος η εικόνα που παρουσίασε ήταν ισχυρό ηρεμιστικό.  Σ΄ έστελνε κατευθείαν για ύπνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αστέρας ήταν ανώτερος και είχε την κατοχή της μπάλας! Αν δεν γνώριζες είχες την εντύπωση ότι το παιχνίδι γινόταν στην Τρίπολη κι όχι στην Τούμπα. Εδώ μπαίνει ένα ερώτημα: ήταν τόσο κακός ο ΠΑΟΚ που αναγκάστηκε να παίξει άμυνα, το γεγονός αποτελούσε επιλογή τακτικής του Αναστασιάδη ή ο Αστέρας ήταν τόσο καλός που πήρε το πάνω χέρι με το σπαθί του;

Την απάντηση μπορεί να την δώσει μόνο ο Αναστασιάδης! Πάντως δεν στερείται λογικής η υπόθεση εργασίας ότι φοβήθηκε την κακή άμυνα που παρουσιάζει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια, τις τεσσάρες που διαδέχονται η μία την άλλη και επέλεξε να παίξει συντηρητικά για να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Πάντως μ΄ αυτή την τακτική κατάφερε να πετάξει το πρώτο μέρος στα σκουπίδια δημιουργώντας απάθεια για το κακό παιχνίδι που δεν είχε απολύτως τίποτα να παρουσιάσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, ο Αναστασιάδης άφησε κατά μέρος τους πειραματισμούς, έστησε την ομάδα ορθολογικά, πέρασε τον Αθανασιάδη στο κέντρο της επίθεσης αλλά η διαχείριση που ακολούθησε ήταν λάθος. Είναι απορίας άξιο τι είχε στο μυαλό του κι απέσυρε τον Περέιρα, τον δεύτερο σκόρερ του ΠΑΟΚ! Όταν βγάζεις τον σκόρερ σου στο 0-0 το λάθος είναι θανάσιμο και δεν αντέχει στην κοινή λογική.

Ο Τριτσώνης με το σήμα της FIFAστο στήθος εκτέθηκε σε δύο φάσεις. Και οι δύο σε βάρος του ΠΑΟΚ. Δεν έδωσε πέναλτι στην ανατροπή του Σαλπιγγίδη και δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Γκόγιαν. Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που φαινόταν από μακριά ότι θα κρινόταν στο ένα γκολ. Όποιος το έβαζε θα έπαιρνε τους τρεις βαθμούς. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Αυτό που λέμε, ήταν στραβό το κλίμα…

Είναι φανερό ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε παρατεταμένη αγωνιστική κρίση. Χάνει μακριά από την Τούμπα με κατεβασμένα χέρια, δεν μπορεί να κερδίσει στη Θεσσαλονίκη, δεν πείθει, η ομάδα χρειάζεται ηλεκτροσόκ. Αν συνεχίσει έτσι μόνο χειρότερα μπορεί να πάνε τα πράγματα κι όχι καλύτερα.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: