Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Θα κρίνει πολλά…!!

Μεγάλη… Δευτέρα η σημερινή για την Basket League. Η μάχη ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα κρίνει πολλά για την πρώτη, αλλά και την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο. Στη Δράμα ο Παναθηναϊκός.

Θα κρίνει πολλά…
Με δύο σημαντικά παιχνίδια ολοκληρώνεται σήμερα η 20η αγωνιστική στην Basket League, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 19:00 και δύο ώρες πριν τον ΚΑΟΔ να φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό.

Το ματς της Πυλαίας (19:00, Novasports 2) πιθανώς να κρίνει πολλά στη μάχη για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, αλλά και για την τρίτη θέση. Σε περίπτωση νίκης κι εφόσον δεν στραβοπατήσουν σε κάποιο άλλο ματς οι ίδιοι ή ο Παναθηναϊκός, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν την πολυτέλεια της ήττας με διαφορά μέχρι έξι πόντων όταν θα επισκεφτούν στα τέλη Απριλίου το ΟΑΚΑ. Αντίθετα, αν οι Πειραιώτες χάσουν τώρα και δεν υπάρξουν άλλα στραβοπατήματα για τους «αιώνιους», το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs θα πάει στο νικητή του μεταξύ τους ντέρμπι, χωρίς να παίζει ρόλο η διαφορά. Το έργο της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου δυσχεραίνουν οι απουσίες, καθώς εκτός μάχης είναι οι Σπανούλης, Πέτγουεϊ, Κατσίβελης και Τσαϊρέλης, ενώ θα παίξει ο Μάντζαρης.

Στον αντίποδα, ο «Δικέφαλος του Βορρά», που θα επιδιώξει να νικήσει στην έδρα του Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2003/04, θέλει τη νίκη για να βρεθεί μόνος τρίτος, εκμεταλλευόμενος την ήττα του Άρη. Ο Σούλης Μαρκόπουλος υπολογίζει και στον Βαγγέλη Μαργαρίτη, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Η προϊστορία είναι με το μέρος του Ολυμπιακού, καθώς μετρά 17 νίκες στα 31 ματς στο πλαίσιο του επαγγελματικού πρωταθλήματος (από το 1992 και μετά), ενώ μετά τη μετακίνηση του ΠΑΟΚ στην Πυλαία έχει 16 νίκες και μόλις 4 ήττες. Η τελευταία του τέτοια ήταν στα προημιτελικά της σεζόν 2012/13 με 76-71, ενώ σε κανονική περίοδο η πιο πρόσφατη νίκη του ΠΑΟΚ ήταν τη σεζόν 2007/08 με 81-80.

Στις 17:00 (Novasports 2) ο ΚΑΟΔ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Οι φιλοξενούμενοι μετά τις τρεις σερί εκτός έδρας ήττες στην Ευρωλίγκα θέλουν να αποφύγουν το στραβοπάτημα, παρά τις απουσίες των ΝτεΜάρκους Νέλσον και Γιάνις Μπλουμς, που έμειναν στην Αθήνα για να ξεκουραστούν. Οι γηπεδούχοι, που δεν έχουν ακόμη σωθεί, θα παραταχθούν χωρίς τον τραυματία Δημήτρη Τσαλδάρη, με στόχο την πρώτη νίκη της ιστορίας τους απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι Δραμινοί μετρούν τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς στο «σπίτι» τους απέναντι στο «τριφύλλι», αλλά οι τρεις εξ αυτών είχαν έρθει με διαφορές τεσσάρων, τριών και δύο πόντων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: