Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ορφανός στο Metropolis: «Κανείς δεν ακουμπάει το πρόβλημα της βίας»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για το ζήτημα των χρεών του ΠΑΟΚ: «Το να πάρεις 11 εκατομμύρια σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση. Η πρώτη μου προσέγγιση είναι θετική. Έχω εισηγηθεί ανάλογους νόμους στη Βουλή ως υφυπουργός και ξέρω ότι το να εισπράξει το κράτος χρήματα από ρυθμίσεις δεν είναι εύκολο. Το δεύτερο σημείο είναι ότι οι συνθήκες ευνοούν αλλά και επιβάλουν μια συμφωνία με την τρόικα. Χρειαζόμαστε και τη δική τους θετική τοποθέτηση. Η ρύθμιση θα είναι γενικού χαρακτήρα, στο κομμάτι του αθλητισμού. Μόνο έτσι μπορεί να δεχθεί η τρόικα. Από αυτούς εξαρτάται, γιατί στο εσωτερικό είναι άπαντες θετικοί».

Για το θέμα της βίας: «Η μείωση των επεισοδίων ήταν 60% όταν ήμουν στο υφυπουργείο αθλητισμού. Τότε υπήρχε αυστηρή τοποθέτηση και την πλήρωσα. Μακάρι να βελτιωνόταν η Ελλάδα και να την πλήρωναν 10 «Ορφανοί». Σήμερα με τη νέα αλλαγή του νόμου κανείς δεν ξέρει τί γίνεται και το θέμα κανείς δεν το ακουμπάει. Αν ήμουν στην ίδια θέση και σήμερα, θα έδινα τη μάχη για να τελειώσει το θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα»

Για την σύμπραξη Σαββίδη, Μελισσανίδη, Αλαφούζου: Δεν ξέρω τί είναι αυτό που φτιάχνεται. Ελπίζω ό,τι γίνεται να γίνεται με στόχο την εξυγίανση και όχι απλά να... αλλάξει ο «βεζύρης». Παρ' όλα αυτά εμένα θα μου άρεσε οι ομάδες της Θεσαλονίκης να είναι ανεξάρτητες και όχι να προσκολλώνται αλλού». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: