Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Παίκτες των Νικς έστηναν παιχνίδια;

Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι πολύ σημαντική από μόνη της και σίγουρα θα προκαλέσει τριγμούς στο ΝΒΑ.

Παίκτες των Νικς έστηναν παιχνίδια;
Δεν είναι όμως μόνο αυτή. Σύμφωνα με τον Brian Tuohy και το τελευταίο του βιβλίο (Larceny Games: Sports Gambling, Game Fixing and the FBI) παίκτες των Νιου Γιορκ Νικς που ήταν εθισμένοι στην κοκαΐνη έστηναν παιχνίδια για εμπόρους ναρκωτικών.
Πιο συγκεκριμένα ο συγγραφέας αναφέρει ότι παίκτες της ομάδας των Νικς της σεζόν 1981-82 έστηναν τα παιχνίδια για τους εμπόρους ναρκωτικών και ότι όλες αυτές οι πληροφορίες έφτασαν μέχρι και στο FBI.

Ο έμπορος ναρκωτικών έπαιζε στοιχήματα 300 δολαρίων σε κάθε παιχνίδι, αλλά τον Ιανουάριο του 1982 άρχιζε να παίζει στοιχήματα των 10.000 δολαρίων υπέρ των αντιπάλων των Νικς.

Ως τον Μάρτιο του ίδιους έτους, ο ντίλερ είχε κερδίσει τα έξι από τα εφτά μεγάλα στοιχήματα που είχε παίξει, ενώ παράλληλα συνέχιζε να παίζει τα γνωστά 300 δολάρια σ’ άλλα παιχνίδια.

Για όλες αυτές τις κατηγορίες ποτέ δεν άνοιξε κάποια υπόθεση στο FBI, ενώ ο πρώτος σκόρερ των Νικς εκείνη την περίοδο, Michael Ray Richardson έχει αρνηθεί τις κατηγορίες. Για την ιστορία, η ομάδας της Νέας Υόρκης τέλειωσε το πρωτάθλημα με ρεκόρ 33-49.
Πηγή:  Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: