Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Μίχος: «Κενό στον άξονα με Μήτρογλου και Σαβιόλα»

Δύναμη στον άξονα, γρήγορα άκρα και προσοχή στις στημένες φάσεις, χρειάζονται για να πάρει ο Ολυμπιακός αποτέλεσμα κόντρα στην Παρί, σύμφωνα με τον Πέτρο Μίχο, ο οποίος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM, 94,6.

Μίχος: «Κενό στον άξονα με Μήτρογλου και Σαβιόλα»
Τα στοιχεία που χρειάζονται στον Ολυμπιακό για να πάρει θετικό αποτέλεσμα και να μπει με το δεξί στις υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ανέλυσε ο Πέτρος Μίχος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM, 94,6.

Ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρόλευκων», τόνισε πως η συνύπαρξη Σαβιόλα και Μήτρογλου στην ίδια ενδεκάδα, θα αφήσει κενό στον άξονα, ενώ προέτρεψε την ομάδα του Πειραιά, να εκμεταλλευτεί τις στημένες φάσεις που θα παρουσιαστούν αλλά και τα άκρα, με γρήγορες πλαγιοκοπήσεις.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM, 94,6 και τον Βασίλη Σαμπράκο:

«Έχουμε δει κάποια καλά στοιχεία, έχουμε δει κάποια καλά κομμάτια του αγώνα. Είναι εντελώς διαφορετικό το σημερινό παιχνίδι. Χρειάζεται πολλά πράγματα για να φτάσει στην επιτυχία. Εντελώς διαφορετικές οι ομάδες που αντιμετώπιζε μέχρι σήμερα.

Η λογική του θέλω να νικήσω, του Μίτσελ, με βρίσκει σύμφωνο. Πρέπει να αλλάξουν οι τρόποι όμως. Πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα για να φτάσει στη νίκη. Μιλάμε για μια ομάδα με καλό πάσινγκ γκέιμ. Δεν θα σε αφήσει η Παρί να ε΄χει τη μπάλα στα πόδιατου. Πρέπει να προσανατολιστεί και να έχει τη μπάλα στα πόδια του. Να κλέψει οργανωμένα τη μπάαλς τα πόδια του.

Πρέπει να προσέξει πάρα πολύ τις επιστροφές του στην άμυνα. Χρειάζονται γρήγορα φάουλ για να ανακόπτει τις αντεπιθέσεις.

Ο Ολυμπιακός αυτή την εποχή, δεν ξέρεις ότι μπορεί να κρατήσει έναν συνεχόμενο ρυθμό που θα φέρει σε δύσκολη θέση τον αντίπαλο. Ο Μίτσελ θα πρέπει να προσέξει είναι να «κλειδώσει» τους χώρους του άξονα, να μην αφήσει κάθετες πάσες και έτσι να ελέγξει τον ρυθμό και να τραβήξει το παιχνίδι με μηδέν παθητικό.

Έτσι και η Παρί θα το φοβηθεί το παιχνίδι. Αν δει πως ο Ολυμπιακός είναι γρήγορος, τότε θα αρχίσει και αυτή να κουμπώνεται. Προσοχή χρειάζεται και στις στημένες φάσεις, επιθετικά. Θέλει προσοχή και στα αμυντικά, όπου δεν είναι καλή και συγκεντρωμένη.

Ζητούμενο είναι να μπορέσει να πλαγιοκοπήσει και να δημιουργήσει ρήγματα και να πάρει φάουλ και κόρνερ για να μπουν στην περιοχή.

Εγώ θα έβαζα ποδοσφαιριστές που μπορούν να βγάλουν πολλά χιλιόμετρα, στον άξονα και ασφαλώς θα προσπαθούσα να βγουν στην κόντρα οι παίκτες με ταχύτητα. Αν παίξουν Σαβιόλα και Μήτρογλου θα υπάρξει κενό στον άξονα για τον Ολυμπιακό. Αν θέλει πίεση ο Ολυμπιακός χρειάζεται μια μαχητική πεντάδα στα χαφ. Αν δεν παίξει ο Μπονγκ, θα είναι μεγάλη απώλεια, γιατί μπορεί να παίξει πάνω στους παίκτες, τόσο έξω όσο και μέσα στην περιοχή.

Οι Σιόβας και Μανωλάς ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Η εμπιστοσύνη τους αρκεί. Ελπίζω να πάνε καλά κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους. Η βάση της επιτυχίας είναι να μην φας γκολ. Ναι μεν θα ήθελε τη νίκη ο Ολυμπιακος, αλλά ακόμα και ο πόντος είναι πολύ καλός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: