Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Στην Βουλή τα χρέη του ΠΑΟΚ!!

Ο βουλεύτης Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γιάννης Δριβελέγκας, κατέθεσε ερώτημα στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών σε ότι έχει να κάνει με τα χρέη του "Δικεφάλου".Ο κ. Δριβελέγκας επισημαίνει στον υπουργό ότι σε αντίθεση με άλλα αθλητικά σωματεία, ο ΠΑΟΚ εντάχθηκε μερικώς στην σχετική ρύθμιση οφειλών με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό που καλείται σήμερα να πληρώσει να είναι δυσβάσταχτο.

Σημειώνει δε ότι η νέα διοίκηση "που ουδεμία ευθύνη φέρει για τις παραβλέψεις ή αμέλειες των προηγούμενων διοικήσεων" φέρεται πρόθυμη να καταβάλει άμεσα το σύνολο της πρωτογενούς οφειλής αρκεί να υπάρξει νέα ρύθμιση για τις βεβαιωμένες οφειλές των Ανωνύμων Αθλητικών Εταιρειών, αντίστοιχη με τη ρύθμιση του ν. 3606/2007( άρθρο 86), αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας "protothema.gr"

Επισημαίνει μάλιστα στον υπουργό πως "άλλες ΠΑΕ επέλεξαν την Γ εθνική" για να μηδενίσουν τα χρέη τους, πρακτική που ζημίωσε τα Δημόσια Ταμεία.

Πιο αναλυτικά, το κείμενο του αντιπροέδρου της Βουλής έχει ως εξής:
"Με το ν. 3606/2007 (άρθρο 86), έγινε ρύθμιση οφειλών των ΠΑΕ, που είχαν βεβαιωθεί κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε. στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.), απαλλαγμένων από το ογδόντα (80) τοις εκατό των πρόσθετων φόρων, προστίμων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής σε εκατόν είκοσι (120) μηνιαίες δόσεις.
Οι βεβαιωμένες υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έναντι του Δημοσίου ανέρχονται στο ύψος των 10.364.668,26 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στο κεφάλαιο. Mε τον υπολογισμό των πρόσθετων φόρων, των προστίμων και των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, το συνολικό ποσό φτάνει περίπου στα 30 εκατ. Ευρώ Οι οφειλές αυτές δημιουργήθηκαν από τις διοικήσεις της ΠΑΕ ως το 2007.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε υπαχθεί, αλλά μόνο μερικώς,στην ως άνω περιγραφόμενη ρύθμιση, επειδή οι οικονομικές συνθήκες της εποχής και οι οικονομικές δυνατότητες της τότε διοίκησης της ΠΑΕ, δεν επέτρεπαν την υπαγωγή του συνόλου των υποχρεώσεων στη ρύθμιση. Αν είχαν υπαχθεί όλες οι βεβαιωμένες υποχρεώσεις στη ρύθμιση, σήμερα οι συνολικές υποχρεώσεις θα είχαν περιοριστεί περίπου σε 14 εκατ. ευρώ, με το ποσό αυτό να είναι καταβλητέο σε εκατόν είκοσι (120) μηνιαίες δόσεις.

Η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ, που ουδεμία ευθύνη φέρει για τις παραβλέψεις ή αμέλειες των προηγούμενων διοικήσεων, ζήτησε με επιστολή της πρόβλεψη νέας ρύθμισης για τις βεβαιωμένες οφειλές των Ανωνύμων Αθλητικών Εταιρειών, αντίστοιχη με τη ρύθμιση του ν. 3606/2007( άρθρο 86). Παράλληλα με επιστολή της προς τον αξιότιμο κ. πρωθυπουργό, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δήλωσε έτοιμη να ανταποκριθεί στην οριστική επίλυση του ζητήματος με άμεση καταβολή του συνόλου της πρωτογενούς οφειλής.

Δεδομένου, ότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες χωρίς ουσιαστική γνώση αν η πολιτεία θα προχωρήσει σε αποδοχή αυτών των προτάσεων.
Δεδομένου ότι πρέπει να αποφευχθούν πρακτικές άλλων ΠΑΕ που επέλεξαν την Γ? Εθνική “μηδενίζοντας” τα χρέη τους, με το Δημόσιο -και όχι μόνον- να χάνει πολλά έσοδα.

Σας ερωτώ: "Ποιά λύση σκοπεύετε να δώσετε στο θέμα, ώστε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και άλλες ΠΑΕ πιστεύω, να είναι σε θέση να προγραμματίσει την ομαλή λειτουργία της στο άμεσο μέλλον, αναπτύσσοντας υποδομές και δραστηριότητες, δίνοντας νέες θέσεις εργασίας στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας ;".Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: