Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Όχι άλλους Ντρογκμπάδες!!

Tην ερχόμενη Πέμπτη, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, διοργανώνει μια – ας την πω – εκδήλωση, όπου θα είναι προσκεκλημένοι πολιτικοί “άρχοντες” προερχόμενοι από την Βόρεια Ελλάδα, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματίες και άνθρωποι του Τύπου και των ΜΜΕ, με θέμα βάσει της επίσημης ανακοίνωσης, «την παρουσίαση του προγράμματος για την αναγέννηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τις ευεργετικές της κοινωνικές επιδράσεις». Μάλιστα. Γράφει ο Νίκος Τζαντζαράς Ανησυχώ... Για παραπάνω λόγους από έναν. Πρώτα πρώτα, ο Ιβάν Σαββίδης συνδέει αυτήν την εκδήλωση, με το ζήτημα της επίλυσης των χρεών, επιχειρώντας να καλέσει εκεί οποιονδήποτε εξαρτά τον πολιτικό του βίο, από την εκλογική βάση στην οποία ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή άντλησης ψήφων. Προφανώς αλλάζει η ως τώρα τακτική των διαπραγματεύσεων “με κλειστές θύρες”. Οκ. Αυτό είναι επιλογή του ομογενούς επιχειρηματία, που φαντάζομαι όντας και ο ίδιος πολιτικός, γνωρίζει πως αυτό το συνάφι αρέσκεται να δηλώνει δημοσίως συμπαράσταση, αλλά τα θέματα προτιμά να τα λύνει... ιδιωτικώς.
Μακάρι να είναι τόσο κοντά η λύση, που αυτό της Πέμπτης να ΜΗΝ παίξει κανέναν ρόλο. Μακάρι ο Ιβάν αυτούς να τους καλεί, απλώς για φόντο και κοινό, σε μια δική του μεγαλοπρεπή πολιτικοκοινωνική ομιλία, από αυτές που αρέσκεται να κάνει. Ο ρόλος και ο τίτλος άλλωστε, του κανονικού μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ιδιαιτέρως όταν δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε τόσο ευρύ φάσμα, επιτρέπει και δικαιολογεί και τέτοια... φόρα (σ.σ. “φόρα”: αυθαίρετος πληθυντικός του “φόρουμ” για τους πολιτικώς αμύητους). Απλώς, καλό είναι να μην επενδύσει μεγάλες προσδοκίες στη μάζωξη ανθρώπων, που θα καταφύγουν σε σαλιάρικα κλισέ στήριξης ως συνήθως, αλλά που ουσιαστικά είναι πολύ “λίγοι” για να συνεισφέρουν σε μια λύση.
Εκείνο που είναι αλήθεια ανησυχητικό, θα είναι στα πλαίσια της προσπάθειας να παρουσιάσει την βαρύτητα της επένδυσης στον ΠΑΟΚ, ως θεμέλιο λίθο της αναγέννησης και της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, να καταφύγει εκ νέου σε μεγαλοστομίες και υπερβολές για μεγάλα έργα, γήπεδα, αθλητικά κέντρα και κολυμβητήρια, σε χώρους που αναζητούνται με ελικόπτερα και υποβρύχια, όπως τα περί Τσάμπιονς Λιγκ, Ροναλντίνιων και... Ντρογκμπάδων. Κι αν καταφύγει ο ίδιος, ας είμαστε αυτήν τη φορά “ψυλλιασμένοι” εμείς.
Πηγή: fatgames.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: