Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Οι πιο αξιόπιστοι σέντερ φορ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναδεικνύει στο sport-fm.gr τους τέσσερις πιο αξιόπιστους γκολτζήδες σέντερ φορ στην Ελλάδα της φετινής σεζόν.

Οι πιο αξιόπιστοι σέντερ φορ!

• Κι αυτό που δείχνουν τα νούμερα κι ισχύει είναι ότι ο Μήτρογλου παραμένει ο πιο καλός σκόρερ του Ολυμπιακού. Ο πιο…σέντερ φορ. Αλλά κι ένας από τους τρεις πιο αξιόπιστους σκόρερ στην Ελλάδα.

• Έχοντας παίξει βασικός σε 18 αγώνες πρωταθλήματος (κι αλλαγή σε άλλους τέσσερις) έχει βάλει 14 γκολ. Ο Μπεργκ έχει βάλει 13 γκολ σε 17 ματς βασικός και δύο αλλαγή…

• Έχοντας παίξει κι άλλα οκτώ παιχνίδια στην Ευρώπη, βασικός σε όλα, έχει βάλει άλλα τρία γκολ ο Μήτρογλου. Ο Μπεργκ έχει βάλει πέντε γκολ σε έξι ματς στην Ευρώπη (τα τέσσερα βασικός), αλλά τα τέσσερα σε ένα ματς, με τη Μίντιλαντ Δανίας.

• Ο Μπαράλες έχει πετύχει πιο πολλά γκολ κι από τους δύο, αλλά σε περισσότερα παιχνίδια. Έχει 17 γκολ σε 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (22 βασικός) κι άλλα τρία γκολ σε εννιά παιχνίδια (τα τέσσερα βασικός) στην Ευρώπη και δη σε ομάδες όπως οι Τότεναμ και Μπεσικτάς. Ο Αργεντινός έχει το πλεονέκτημα ότι εκτελεί πιο πολλά πέναλτι (τέσσερα εύστοχος), ενώ οι Μήτρογλου και Μπεργκ έχουν από ένα γκολ με πέναλτι.

• Συνολικά ο Μπαράλες έχει 21 γκολ (μαζί με ένα στο Κύπελλο), ο Μπεργκ 19 (μαζί με ένα στο Κύπελλο) κι ο Μήτρογλου 17. Ο Μήτρογλου έχει ακόμη τέσσερα ματς με ευκαιρία να σκοράρει, ενώ ο Μπαράλες τα έξι ματς των πλέϊ οφς (τιμωρημένος στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος) κι ο Μπεργκ όσα παιχνίδια προλάβει λόγω της ασθένειάς του.

• Μία θέση στην τετράδα δικαιούται κι ο Κλάους Αθανασιάδης αφού έχει σημειώσει συνολικά 18 γκολ, αλλά νομίζω ότι έχει μικρότερη δυναμική από τους άλλους, καθώς τα εφτά γκολ του (σε οκτώ ματς, όλα βασικός) στην Ευρώπη είναι επί χαμηλής δυναμικότητας ομάδων, όπως οι Ζίμπρου και Μινσκ (και το άλλο με πέναλτι επί της Γκινγκάμπ), ενώ στο πρωτάθλημα έχει 11 γκολ (ένα με πέναλτι) σε πιο πολλές συμμετοχές απ΄όλους (26, στις 24 βασικός). Και μέσα στο 2015 έχει σκοράρει μόλις τρεις φορές.

• Νομίζω ότι στα...σημεία ο πιο αξιόπιστος σέντερ φορ, μέχρι τώρα τουλάχιστον, είναι ο Μήτρογλου, με Μπαράλες και Μπεργκ αρκετά κοντά του και τον Αθανασιάδη αρκετά πιο πίσω. Γιατί οι Μήτρογλου και Μπεργκ έχουν παίξει λιγότερο, ο δε Μήτρογλου στην Ευρώπη έχει σκοράρει με πιο δυνατές ομάδες, όπως οι Ατλέτικο, Ντνίπρο και Μάλμε.

• Για να δούμε και πως θα τελειώσει η σεζόν... *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: