Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί να προκριθεί!!

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση απέδειξε ότι έχει τα κότσια και μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final Four της Βαρκελώνης, παρά την ήττα του στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» από την Μπαρτσελόνα με 83-82. Σε ένα παιχνίδι που ήταν για γερά νεύρα από την αρχή ως το τέλος, οι «πράσινοι» διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να κάνει προσωπικό ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα με 26 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να κυνηγήσει το ματς και με υποδειγματική αμυντική λειτουργία και περιόρισε τις επιθέσεις της Μπαρτσελόνα. Μάλιστα κατάφερε να κρατηθεί κοντά στο σκορ και τελικά να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες ισόπαλες. Στη δεύτερη περίοδο ανέβηκε ακόμα περισσότερο ο ρυθμός του αγώνα και με «όπλο» τα ριμπάουντ και κυρίως τα επιθετικά κόντραρε στο ίσια την ισπανική ομάδα (30-30 στο 18’). Ωστόσο το πρόβλημα της αστοχίας επηρέασε αρκετά του «πράσινους» και δεν τους έδωσε το δικαίωμα να βρίσκεται με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ακόμα και μπροστά στο σκορ (37-35).

Ιδιαίτερα επιθετική και ορεξάτη μπήκε στο παρκέ η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο  παίρνοντας αμέσως το προβάδισμα στο σκορ με τρίποντο του Διαμαντίδη (37-38). Η πίεση των «πρασίνων» κυρίως στην άμυνα δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στην Μπαρτσελόνα να κάνει το παιχνίδι της και έτσι η τρίτη περίοδος βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 57-60.

Η αντίδραση της πρωταθλήτριας Ευρώπης ήρθε άμεσα με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, αφού με δύο συνεχόμενα τρίποντα των Μόρις και Λάκοβιτς πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ (65-64). Η Μαρτσελόνα από εκεί και πέρα με «όπλο» της τα τρίποντα προσπάθησε να ξεφύγει (70-64) αλλά ο Παναθηναϊκός αντιστάθηκε και κρατήθηκε κοντά (76-73 στο 37’), ωστόσο ο παιχνίδι είχε αποκτήσει… τρελό ρυθμό.

Ένα λεπτό πριν το τέλος και όταν οι «πράσινοι» πλησίασαν στον έναν πόντο (76-75), ο Κώστα Τσαρτσαρής βρέθηκε… ξαπλωμένος στο παρκέ και φάνηκε να πονάει στη μέση του, γι’ αυτό κι έγινε αμέσως αλλαγή. Μάλιστα, 24’’ πριν το τέλος κι ενώ το σκορ βρισκόταν στο 78-77 ο διαιτητής αποφάσισε να χρεώσει με το 5ο του φάουλ τον Φώτση και να δώσει δικαίωμα δύο ελεύθερων βολών στην Μπαρτσελόνα.

Έτσι, οι γηπεδούχοι με τον Βάσκεθ να ευστοχεί ξέφυγαν και πάλι με τρεις (80-77) και το παιχνίδι έγινε πλέον νευρικό. Στα 7’’ από το τέλος, το τρίποντο του Διαμαντίδη έδωσε… ζωή στην ομάδα του μειώνοντας σε 82-80, ενώ με αντιαθλητικό που δόθηκε στον αρχηγό του Παναθηναϊκού στα 2’’ έκανε το «τριφύλλι» να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι και το τέλος. Τελικά, μπορεί ο Διαμαντίδης να ευστόχησε στις δύο βολές και να διαμόρφωσε το σκορ στο 83-82, δεν μπόρεσε όμως και με τρίποντο στη λήξη να δώσει και τη νίκη στην ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: