Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Μεταγραφές; Ποτέ πάνω από τέσσερις!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το blog του στο gazzetta απαντήσεις για τους παίκτες που παίζουν η, δεν παίζουν με τον Μάρκο Σίλβα.
Στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού, τα μισά είναι νέα πρόσωπα. Μιλάμε για 15 παίκτες σε ένα σύνολο 31.
ADVERTISEMENT
Οι Καπίνο, Ντα Κόστα, Γούτας, Τζανδάρης, Ζντιέλαρ, Καμπιάσο, Κολοβός, Πάρντο, Σεμπά, Ερνάνι, Φινμπόγκασον, Ιντέγε, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Μπεν!
Πως το διαχειρίζεται το πράγμα ο προπονητής; Έχουμε ήδη οκτώ επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού, άρα υπάρχει ένα δείγμα.
Για όποιον λοιπόν δεν το έχει προσέξει, ο Μάρκο Σίλβα ποτέ δεν φτιάχνει ενδεκάδα με πάνω από τέσσερις καινούργιους! Ενιοτε, παίζει και με μόνο δύο!
Σαφέστατα κι είναι θέμα στρατηγικής επιλογής του Πορτογάλου. Ξέρει ότι δεν μπορεί μέσα σε ενάμιση μήνα να φτιάξει μία συμπαγή και δεμένη ομάδα, βάζοντας πάρα πολλούς νέους παίκτες.
Έτσι έχει αποφασίσει να έχει ως στήριγμα την περσινή ομάδα (Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουακού, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβα, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Κασάμι, Φορτούνη, Τσόρι, Ντουρμάζ) και να πλαισιώνει αυτό το γκρουπ παικτών, με δύο, τρεις, μάξιμουμ τέσσερις από τις μεταγραφές, από ένα άλλο γκρουπ παικτών: Ιντέγε, Πάρντο και Ντα Κόστα, Καμπιάσο, Σεμπά, Φινμπόγκασον.
Με αυτό τον τρόπο ο Μάρκο προσπαθεί να φτιάξει μία ομάδα με όσο το δυνατόν καλύτερη χημεία, από αυτή την 18άδα (12+6), που ουσιαστικά είναι 17άδα, καθώς ο Μπουχαλάκης έχει να παίξει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Κι ακόμη κι ο Φινμπόγκασον, βασικός σε 11άδα έχει να παίξει από τότε, από το 3-0 με τον Πανιώνιο.
Ο στόχος είναι προς το παρόν να έχει μία «ομάδα» όχι πάρα πολλών παικτών, αλλά ίσα ίσα όσο το δυνατό λιγότερων, από την οποία θα του προκύπτει κάθε φορά η 11άδα. Ουσιαστικά, στα εφτά παιχνίδια μετά την πρεμιέρα, έχει βάλει βασικούς 16 παίκτες. Κι ο άνθρωπος κινείται με σωστή ποδοσφαιρική σκέψη. Ξέρει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να φτιάχνει ομάδα, παίρνοντας όμως και αποτελέσματα. Ξέρει ότι έχει την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ. Άρα, οφείλει να εμφανίζει ένα Ολυμπιακό με όσο το δυνατόν καλύτερη συνοχή και μεγαλύτερη ομοιογένεια.
Δεν γίνεται αλλιώς. Μειώνει την δεξαμενή από την οποία παίρνει παίκτες για την ενδεκάδα κι από εκεί και πέρα, σταδιακά κι όσο η ομάδα «δένει» θα δίνει ευκαιρίες και σε άλλους. Περιμένει π.χ. για την ευκαιρία του να παίξει βασικός ο Ερνάνι. Ο ίδιος τον έφερε. Επίμονα! Όμως, αφού τον βλέπει ανέτοιμο, τον βάζει μόνο ως αλλαγή-και αν. Είναι σωστός!
Και να καταλήξω κάπου.
Ένα, η βάση του Ολυμπιακού λοιπόν κατά τον νέο προπονητή είναι η περσινή ομάδα. Άρα, αποδεικνύεται ίσως η καλύτερη…μεταγραφή, η επιλογή της διοίκησης να μην πουλήσει κανένα παίκτη το καλοκαίρι.
Δύο, η στρατηγική του Μάρκο επί των μεταγραφών, εξηγεί και απαντάει στο ερώτημα πολλών Ολυμπιακών γιατί ακόμη δεν έχουν παίξει οι Πουλίδο, Γιαννιώτας, Τζανδάρης, Κολοβός, Ζντιέλαρ, Γούτας, Μπεν και γιατί δεν έχουν παίξει πολύ κι οι Φινμπόγκασον, Ερνάνι.
Πολύ απλά, ο προπονητής θα έκανε λάθος αν επιχειρούσε να βάλει κι άλλο φρέσκο αίμα στη βασική ενδεκάδα σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Έχει ακόμη πολύ δρόμο. Και στο κάτω κάτω, όπως το πάει του βγαίνει!
Μόνο την Μπάγερν δεν έχει νικήσει!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: