Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Παιχνίδια αποδείξεων...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr λίγες ώρες πριν από τα παιχνίδια με Καβάλα και ΠΑΟ.
Το πρωτάθλημα της Α1 ξεκινάει σε λίγες ώρες για τον ΑΡΗ, το ποδοσφαιρικό τμήμα δίνει μόλις το δεύτερο φετινό του παιχνίδι.
ADVERTISEMENT
Κι όμως τα παιχνίδια με Καβάλα και Παναθηναϊκό μπορούν να οδηγήσουν σε χρήσιμα συμπεράσματα. Σίγουρα δεν μπορούν να κρίνουν τίποτα. Θα μας βοηθήσουν όμως σίγουρα να...κρίνουμε.
Καταρχήν στο μπάσκετ και ο ΑΡΗΣ και ο Παναθηναϊκός αν έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα σε κύπελλο και πρωτάθλημα, ποιο παιχνίδι θα έπρεπε πάση θυσία να κερδίσουν, θα επέλεγαν 100% το παιχνίδι κυπέλλου.
Αμφότεροι δεν θα έχουν άγχος και θέλουν το νικηφόρο ξεκίνημα, αλλά σε κάθε περίπτωση η ήττα δεν φέρνει την καταστροφή. Για τον ΑΡΗ όμως θα είναι μία πολύ καλή περίπτωση να μετρήσει δυνάμεις. Ο Παναθηναϊκός σαφέστατα είναι το φαβορί και κόντρα στον Ολυμπιακό έδειξε ότι δεν έχει καμία σχέση με το περσινό συνονθύλευμα για τα δεδομένα του μπάτζετ του.
Είναι μία καλή ευκαιρία να δούμε τη νέα ομάδα του Πρίφτη -που σημειώστε χρειάζεται και πρέπει να της δώσουμε πίστωση χρόνου γιατί στους 12 παίκτες, οι 9 είναι νέα μεταγραφικά αποκτήματα- και αν μπορεί να κοντράρει στα ίσια τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το γήπεδο θα έχει και πάλι πολύ κόσμο, άσχετα αν πολλοί θα επιλέξουν την Καβάλα σε ένα ποιο... καυτό παιχνίδι.
Για να πάμε στο ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με το μπάσκετ μία ήττα δεν θα φέρει την καταστροφή, αλλά σίγουρα θα φέρει γκρίνια και μίρλα. Το ρόστερ του ΑΡΗ είναι πολύ καλύτερο σε κάθε περίπτωση. Θεωρώ ότι στην πορεία της σεζόν εύκολα ή δύσκολα η ομάδα θα πετύχει τον στόχο της. Ωστόσο επειδή ήδη αυτά τα 2-3 χρόνια η μίρλα και η γκρίνια έχουν μαυρίσει την ψυχή των Αρειανών θα ήταν καλό στην Καβάλα να...τελειώνουμε.
Ο ΑΡΗΣ είναι σίγουρα ανέτοιμος και αυτό το στοιχείο απέναντι ίσως στην δεύτερη καλύτερη ομάδα της κατηγορίας μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα και να ισοσταθμίσει την ζυγαριά σε σχέση με την πολύ μεγαλύτερη ποιότητα και μεμονωμένη αξία των παικτών του. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, μεγάλη προσοχή και σωστή διαχείριση για να φύγει η ομάδα με τους 3 βαθμούς και να κόψει τον βήχα και τον αέρα σε όσους σκέφτονται ότι μπορούν να αμφισβητήσουν ότι η ομάδα του Αναστόπουλου θα κόψει πρώτη το νήμα.
Με νίκη ο ΑΡΗΣ στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Με αποτυχία δίνει δικαιώματα και καλό θα ήταν σήμερα να πράξει τα... δέοντα. Γιατί δεν αντέχεται η μίρλα και η γκρίνια και φέτος, έστω και προσωρινά.
ΥΓ1 Πιστεύω ο κ. Παπαργυρίου που πέρσι αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού από όλα τα ΜΜΕ από την μία για τα...εναλλάξ παιχνίδια των Σερρών και από την άλλη με το αμίμητο πέναλτι που έδωσε στην Καβάλα στο ματς με τον Ορφέα (στο youtube είναι το πέναλτι για γέλια και για κλάματα καθώς ο Παππάς έχει περάσει τον τερματοφύλακα και πέφτει μόνος του 2 μέτρα μετά!!!) να μην επιβεβαιώσει τις...κακές γλώσσες ότι η αγαπημένη διαιτητική του στολή είναι η μαύρη με άσπρες ρίγες. Είναι και δίπλα το Αιγίνιο...
ΥΓ2 Ο νέος νόμος λέει ότι αν 3 φορές ανάψεις και ρίψεις πυρσό αυτόματα υπάρχει τιμωρία μίας αγωνιστικής. Οι μονίμως...αδικημένοι αν και υπότροποι με ΑΕΚ δεν τιμωρήθηκαν όπως έπρεπε. Στο ματς με τον ΟΣΦΠ άναψαν μόνο 140 πυρσοί και επιβλήθηκε και πάλι πρόστιμο. Την ίδια στιγμή ο ΑΡΗΣ τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική γιατί έπεσε 1 (μία και ολογράφως) κροτίδα στο ΑΡΗΣ-Κοκκινόχωμα 5-0.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: