Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Στηρίζει Πλατινί η CONMEBOL!!

Τη στήριξη της Νοτιοαμερικανικής Συνομοσπονδίας απολαμβάνει ο Μισέλ Πλατινί, παρά την εμπλοκή του στις έρευνες των ελβετικών αρχών για τη FIFA.
Ο Πλατινί το Σάββατο έκανε έφεση κατά της 90ήμερης ποινής του, που του απαγορεύει κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και φυσικά έχει πλήξει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA, αφού παρότι είχε κάνει τα χαρτιά του πριν την ποινή, θεωρείται απίθανο να ισχύσει η υποψηφιότητα αν δεν ανατραπούν τα δεδομένα στην ποινή, αφού θα χρειαστεί να περάσει τη διαδικασία ακεραιότητας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
ADVERTISEMENT
Και αν η στήριξη από την Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ήταν αναμενόμενη, αφού η FFF ανακοίνωσε πως αν δεν ανακληθεί η ποινή θα κάνει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου, ο Πλατινί βρήκε υποστηρικτές και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Πιο συγκεκριμένα την CONMEBOL, η οποία χαρακτήρισε την ποινή στον πρόεδρο της UEFA «ετεροχρονισμένη και δυσανάλογη» ενώ εξέφρασε την πίστη της στην «ικανότητα του κυρίου Πλατινί να οδηγήσει τη FIFA και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο σε ένα λαμπρότερο μέλλον».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: