Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

«Θέλαμε τον Μπαρτζώκα, θέλουμε Έλληνες…»

Την αποκάλυψη πως πριν «κλείσει» τον Αντρέα Τρινκιέρι είχε στο στόχαστρο τον Γιώργο Μπαρτζώκα έκανε ο πρόεδρος της Ούνιξ, Εβγκένι Μπογκάτσεφ. Θέλει κι άλλους Έλληνες παίκτες ο Ρώσος ιδιοκτήτης.

«Θέλαμε τον Μπαρτζώκα, θέλουμε Έλληνες…»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Ούνιξ Καζάν, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ομάδας, Εβγκένι Μπογκάτσεφ, προτού καταλήξει στον Αντρέα Τρινκιέρι. Παράλληλα έκανε γνωστή την πρόθεσή του να πείσει μέσω του Ιταλού προπονητή κι άλλους Έλληνες διεθνείς να μετακομίσουν στο Καζάν.

«Αρχικά μας είχε προταθεί ο Λούκα Μπάνκι. Εξετάσαμε και την περίπτωση του Γιώργου Μπαρτζώκα, που κατέκτησε με την Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό. Σκεφτήκαμε μήπως στον ημιτελικό του Final 4 η ΤΣΣΚΑ ήταν τόσο κακή κι όχι τόσο καλός ο Ολυμπιακός, γιατί στους τελικούς του πρωταθλήματος έχασαν από τον Παναθηναϊκό. Όμως ο Μπαρτζώκας ήταν ακριβός. Στραφήκαμε στον Μπάνκι, πήγαμε στην Ιταλία για συζητήσεις αλλά εμφανίστηκαν εμπόδια και τελικά μάθαμε ότι καταλήγει στην Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο», τόνισε.

«Επιλέξαμε τελικά τον Αντρέα Τρινκιέρι. Ανέλαβε το Δεκέμβριο την εθνική Ελλάδας, κάτι που δείχνει τις φιλοδοξίες του. Είναι ένας νέος κι έξυπνος προπονητής, πολύ δραστήριος, με βλέψεις αλλά όχι φαντασμένος, και μιλά καλά αγγλικά. Έχει δύο μειονεκτήματα, ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ στο εξωτερικό κι ότι θα έχει υποχρεώσεις με την εθνική Ελλάδας ως τις 22 Σεπτεμβρίου. Όμως υπό τις οδηγίες του θα έχει δύο παίκτες μας, τους Καϊμακόγλου και Βουγιούκα, ενώ μπορεί να έρθει και κανένας ακόμη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν ελληνικό κορμό», πρόσθεσε και κατέληξε: «Θα θέλαμε να πάρουμε τον Νίκο Ζήση, έναν έμπειρο γκαρντ που όμως δεν σκοράρει πολύ. Θα δούμε».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: