Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Στροφή της Ρεάλ στη cantera!!

Ο Τάσος Κολλίντζας γράφει για την αλλαγή πολιτικής στη Ρεάλ και την απόφαση των "μερένχες" να ασχοληθούν με τα δικά τους παιδιά.
Η Ρεάλ μπορεί να μπαίνει στη τέταρτη εβδομάδα της χωρίς προπονητή όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχει μπλοκάρει και ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Για τη πρόσληψη του Κάρλο Αντσελότι άλλωστε απομένουν απλώς κάποιες λεπτομέρειες και στην ουσία ο Ιταλός τεχνικός έχει ήδη αναλάβει – έστω σιωπηρά κι εξ αποστάσεως - τα νέα του καθήκοντα. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός προχωράει κανονικά και στους Καρβαχάλ και Κασεμίρο που έχουν ήδη ανακοινωθεί, θα πρέπει να προστεθεί και ο Ίσκο που θεωρείται “κλείσμενος”. Σε ότι αφορά τις αποχωρήσεις, μετά τους Εσιέν και Καρβάλιο την πόρτα της εξόδου θα περάσει και ο Ιγκουαϊν και ίσως ένας ή δύο ακόμη.

Όλες οι κινήσεις γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη του Αντσελότι έστω και αν σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Marca”, στο νέο προπονητή θα επιτραπεί να επιλέξει μόνο μία μεταγραφή. Τις υπόλοιπες θα αναλάβουν ο Φλορεντίνο Πέρεθ μαζί με τον Ζινεντίν Ζιντάν (που αναλαμβάνει ένα περίεργο ρόλο τεχνικού διευθυντή - βοηθού προπονητή) και η αρχή ήδη έγινε με τον Ίσκο που αποτελεί προσωπική επιλογή του Γάλλου πρώην σταρ.

Όποιες και αν είναι όμως οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της Ρεάλ, το σίγουρο είναι ότι φέτος θα υπάρξει μια στροφή στην πολιτική σε ότι αφορά τους canteranos, τους παίκτες δηλαδή που βγαίνουν από τα φυτώρια της ομάδας. Ήδη από την πρώτη του θητεία, στην εποχή των “galacticos”, ο Πέρεθ είχε κάνει λόγο για “τους Ζιντάν και τους Παβόν” όμως το πλάνο αυτό δεν πέτυχε ποτέ και οι “Παβόν” εκείνης της σειράς χάθηκαν γρήγορα. Επιστρέφοντας στη προεδρία το 2009 αναφέρθηκε ξανά σε μία Ρεάλ που θα στελεχώνεται από “τους καλύτερους ξένους, τους καλύτερους Ισπανούς κι έναν τέλειο συνδυασμό με τους παίκτες που θα βγαίνουν από την cantera”. Τώρα, έστω και με μια καθυστέρηση τριών ετών, το σχέδιο αυτό φαίνεται πως μπαίνει σε εφαρμογή.

Με τις ευλογίες και του Κάρλο Αντσελότι, μέλη της πρώτης ομάδας απο του χρόνου θα είναι οι Μοράτα, Χεσέ και Νάτσο. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και ο Καρβαχάλ ο οποίος επέστρεψε από τη Λεβερκούζεν, κι ενδεχομένως και ο Κασεμίρο που αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή από τη Σάο Πάουλο. Ειδικά για τους Μοράτα και Χεσέ οι μαδριλένοι τρέφουν μεγάλες ελπίδες.

Οι τελευταίοι μεγάλοι επιθετικοί που ανέδειξε η Ρεάλ και που έκαναν καριέρα στην ομάδα ήταν ο Μπουτραγκένιο και ο Ραούλ. Παράλληλα υπήρξε και μια σειρά από σπουδαία ταλέντα που βγήκαν από τα φυτώριά της αλλά έκαναν όνομα αλλού. Περιπτώσεις όπως ο Ετο, ο Σολντάδο, ο Νεγρέδο, ο Ρίκι... Στα πρόσωπα των δύο νεαρών επιθετικών οι άνθρωποι της Ρεάλ δεν βλέπουν δύο παίκτες που απλώς θα συμπληρώνουν το ρόστερ της πρώτης ομάδας αλλά δύο σταρ που μπορούν να αφήσουν εποχή αν προσεχθούν και πάρουν τις απαραίτητες ευκαιρίες.

Μία πρώτη γεύση από Μοράτα πήραμε ήδη τη σεζόν που πέρασε. Παίκτης που μπορεί να παίξει τόσο στην κορυφή όσο και στα άκρα της επίθεσης, είχε κάποιες στιγμές φέτος που – χωρίς υπερβολή – θύμιζαν Κριστιάνο Ρονάλντο. Η έφεσή του στο σκοράρισμα δεν χωρά αμφισβήτηση και μάλιστα πριν από λίγες μέρες κατέκτησε το “χρυσό παπούτσι” στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελπίδων οδηγώντας την Ισπανία στον τίτλο με τέσσερα γκολ. Ο Πέρεθ τον πήρε ο ίδιος τηλέφωνο για να του δώσει τα συγχαρητήρια και να του ανακοινώσει ότι κέρδισε θέση στην πρώτη ομάδα για την ερχόμενη σεζόν. Στη Μαδρίτη δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ο Μοράτα ίσως αποτελεί τη λύση για το κενό που θα προκύψει στη θέση του σέντερ φορ (πίσω από τον Μπενζεμά εννοείται) με την αποχώρηση του Ιγκουαϊν. Το γεγονός ότι η Ρεάλ μόλις ξόδεψε 30 εκατομμύρια για την απόκτηση ενός μέσου (Ισκο) ενισχύει την άποψη ότι ίσως δεν προχωρήσει σε ακριβή μεταγραφή για την επίθεση.

Για τον Χεσέ (προσοχή, ο τόνος στο δεύτερο έψιλον!) ακούγονται ακόμα καλύτερα λόγια και το άστρο του αναμένεται να λάμψει στο Μουντιάλ Νέων που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν πήρε από τον Μοουρίνιο τις ευκαιρίες που είχε ο Μοράτα όμως έκλεψε την παράσταση με τη Ρεάλ Καστίγια στη δεύτερη κατηγορία και πετυχαίνοντας 22 γκολ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος σπάζοντας παράλληλα κι ένα ρεκόρ που κρατούσε εδώ και χρόνια ο Μπουτραγκένιο. Τα γκολ του, το στιλ παιχνιδιού του και η προσωπικότητά του δείχνουν ότι έχει την απαιτούμενη ωριμότητα και φιλοδοξία για να μπει στην πρώτη ομάδα και να παίξει μπάλα στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Με τους Καρβαχάλ και Νάτσο, η Ρεάλ ελπίζει να έχει βρει δύο καλές εναλλακτικές λύσεις για δύο θέσεις που την έχουν ταλαιπωρήσει τα τελευταία χρόνια. Ο Καρβαχάλ εντυπωσίασε στην πρώτη χρονιά του με τη Λεβερκούζεν, ψηφίστηκε ένας από τους καλύτερους ακραίους αμυντικούς της Μπουντεσλίγκα και η Ρεάλ αποφάσισε να πληρώσει 6,5 εκατομμύρια για να τον πάρει πίσω στο “Μπερναμπέου”. Αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στη θέση του δεξιού μπακ. Ο Νάτσο αρχικά μπορεί να μην έπεισε τον Μουρίνιο, όμως στις δύο τελευταίες σεζόν έδειξε καλά στοιχεία στις σποραδικές εμφανίσεις του με την πρώτη ομάδα και ίσως μπορέσει να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Οι φίλοι της Ρεάλ μπορεί να περιμένουν το μεταγραφικό “μπαμ” και να κάνουν όνειρα για τον Καβάνι ή για τον Μπέιλ, όμως προς το παρόν μπορούν να παίρνουν παρηγοριά από το γεγονός ότι η διοίκηση προχωρά στην εφαρμογή ενός σχεδίου που είναι απαραίτητο για κάθε ομάδα που φιλοδοξεί να κυριαρχήσει. Και σε αντίθεση με την πρώτη απόπειρα του Πέρεθ στην πολιτική των “Ζιντάν και των Παβόν” αυτή τη φορά υπάρχει η αισιοδοξία ότι οι πιτσιρικάδες από τα φυτώρια του συλλόγου προωθούνται στην πρώτη ομάδα όχι με το ζόρι αλλά επειδή το αξίζουν.
Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: