Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Έτσι θα αναγεννηθεί το Άνφιλντ!!

Τα σχέδια την πλήρη αναγέννηση της περιοχής του Άνφιλντ και την αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου της Λίβερπουλ, είδαν το φως της δημοσιότητας! Στα 260 εκατ. λίρες το κόστος της ανάπλασης.

Έτσι θα αναγεννηθεί το Άνφιλντ!
Το πλάνο, βάσει του οποίου θα αναγεννηθεί η περιοχή του Άνφιλντ, θα αποφέρει νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας και νέες κατοικίες για τους πολίτες.

Μάλιστα, περιλαμβάνει και τη δημιουργία μιας νέας Λεωφόρου που μέσω του Stanley Park θα καταλήγει σε νέα πλατεία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου του Δημοτικού Συμβουλίου του Λίβερπουλ, αναμένεται να υπάρξουν περί τις 700 νέες θέσεις εργασίας για τους πολίτες! «Θα αναγεννηθεί μια περιοχή που βρισκόταν σε στασιμότητα εδώ και αρκετά χρόνια» τόνισε ο Δήμαρχος του Λίβερπουλ, Τζο Άντερσον.

Στην περιοχή του Άνφιλντ, θα ανεγερθούν 250 νέες κατοικίες, ενώ θα χτιστεί και ένα πολυτελές ξενοδοχείο 100 δωματίων. Παράλληλα, έχει κατασκευαστεί ήδη νέο κέντρο υγείας.

Βέβαια, θα πρέπει να αφαιρεθούν 296 ακίνητα για να πάρουν… σάρκα και οστά όσα περιλαμβάνει το πλάνο που θεσπίστηκε.

Όσον αφορά το γήπεδο της Λίβερπουλ, επισημοποιήθηκε η παραμονή του συλλόγου στο «Άνφιλντ» και η αύξηση της χωρητικότητας έχει προγραμματιστεί για επιπλέον 15.000 θέσεις.

«Αυτό το όραμα για την αναγέννηση του Άνφιλντ, είναι ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς τη μεταμόρφωση της περιοχής προς το καλύτερο» ήταν τα λόγια του τεχνικού διευθυντή των «κόκκινων», Ίαν Ερ.

Ο τελευταίος, ήταν αυτός που πριν λίγο καιρό τονίσει τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε στην απόκτηση των κατοικιών που θα πρέπει να…θυσιαστούν για την ανακατασκευή του γηπέδου, η χωρητικότητα του οποίου θα φτάσει στις 60.000 θέσεις.

Η ολοκλήρωση των έργων, εκτιμάται σε πέντε χρόνια από την ημέρα έναρξής τους. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: