Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Άγαλμα στον Γιώρη!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης με αφορμή την μεταγραφή Γιαννιώτα στην Γερμανία  θυμάται μέσω του blog του στο gazzetta.gr τους ανθρώπους, αλλά πάνω από όλα τον άνθρωπο που μάζεψε όλα αυτά τα παιδιά στον ΑΡΗ που φέρνουν χιλιάδες ευρώ μέσω... τροφείων και κανείς δεν τον μνημονεύει. Από την μέρα που άρχισαν να… σκάνε οι προσφυγές στον ΑΡΗ έχουν γραφτεί και ακουστεί τα μύρια όσα για τις περίφημες ρήτρες στα συμβόλαια των παικτών. Τεράστια ποσά που διεκδίκησαν όλοι σχεδόν οι παίκτες που αποχώρησαν από την ομάδα, αν και τελικά μόνο ένας κατάφερε να την κερδίσει και δεν είναι άλλος από τον Μιχάλη Σηφάκη.
Ο Κρητικός έχει κερδίσει την ρήτρα 800.000 ευρώ που υπήρχε στο συμβόλαιό του. Ρήτρα στο συμβόλαιο του Κρητικού, είχε μπει από την διοίκηση Σκόρδα και στην συνέχεια αυξήθηκε από την διοίκηση Αθανασιάδη όταν έγινε επέκταση του συμβολάιου και τώρα καλείται να πληρώσει ο ΑΡΗΣ, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σηφάκης έχει πεισθεί από τον Ηλιάδη να πάρει κοντά στα 550.000-600.000 αντί για 1 εκ ευρώ. Περίπου δηλαδή 350-400 πάνω από τα δεδουλευμένα του. Σε κανένα άλλο παίκτη δεν έχει επιδικαστεί ρήτρα.
Ανάλογο… γαιτανάκι έχει στηθεί με τις ρήτρες στα συμβόλαια των νεαρών παικτών. Από τα 100.000 του Κατίδη που όλοι έλεγαν ότι είναι πολύ λίγα, αλλά με τα καμώματά του αποδείχθηκαν πάρα πολύ ως τα πρόσφατα 150.000 του Γιαννιώτα.
Είναι ξεκάθαρο ότι η αξιολόγηση αυτών των παιδιών ήταν λάθος και σε κάθε περίπτωση οι ρήτρες έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερες. Τουλάχιστον οι παράγοντες του ΑΡΗ έδειξαν ότι έμαθαν καθώς Σουνάς, Αντωνιάδης, Νταμαρλής, Ρένια και Καραγιάννης έχουν ρήτρες κοντά στο 1,5 εκ ευρώ. Από την άλλη όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι οι Γερμανοί της Φορτούνα θα έδιναν αυτά τα ποσά για τον Γιαννιώτα και δεν θα περίμεναν να λήξει σε ένα χρόνο το συμβόλαιό του και να πληρώσουν μόνο τα 350.000 των τροφείων. Ότι δηλαδή συνέβη με τον Μπουγαίδη που έληξε το συμβόλαιο και έφυγε ή μπορεί να γίνει με τον Διούδη του οποίου το συμβόλαιο λήγει το επόμενο καλοκαίρι.
Όπως τροφεία θα πάρει ο ΑΡΗΣ  και από τη Νοβάρα για τον Κατίδη (περίπου 300.000 ευρώ), αλλά και από τον Μπουγαίδη εφόσον παίξει στο εξωτερικό.  Την στιγμή, λοιπόν, που για το αρνητικό (ρήτρες) όλοι έχουν άποψη και μάλιστα ιδιαίτερα κριτική με απόδοση ευθυνών με την υποθετική λογική ότι ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να πάρει περισσότερα, κανείς δεν μιλάει για αυτούς που δούλεψαν για να έρθουν αυτά τα 1,2 εκ ευρώ περίπου στον ΑΡΗ.
Ο ΑΡΗΣ είχε να πάρει λεφτά από παιδιά της ακαδημίας του από την εποχή του Χαριστέα (πήρε και 350.000 από Βανγκέλι) και για να πάρει αυτά που για κάποιους είναι… λίγα προφανώς και ορισμένοι άνθρωποι δούλεψαν με τον σωστό τρόπο στις ακαδημίες της ομάδας. Κανείς δεν αναφέρθηκε στην δουλειά των προπονητών των ομάδων (Πασσιαλής, Θέος, Μπουγιουκλής) ή των ανθρώπων που είχαν τον ρόλο των σκάουτερ (Δαλκίδης, Πασσαλής, Μιχαλήτσος).
Πάνω από όλα όμως κανείς μας κανείς δεν θυμάται ότι για να έρθουν όλα αυτά τα παιδιά στην ομάδα (και ειδικά οι Γιαννιώτας, Κατίδης) στην κυριολεξία… γάνιασε ο συγχωρεμένος Στέφανος Γιώρης. Κι αν δεν ήταν αυτός είναι σίγουρο ότι πολλά από τα παιδιά αυτά θα βρίσκονταν κάπου στα χωριά τους για να κάνουν πράξη το πρώτος στο χωριό. Αλλα ως εκεί…
Ειδικά σε περιπτώσεις όπως του Κατίδη, αν δεν υπήρχε ο Γιώρης σε καμία των περιπτώσεων δεν θα έπαιζε επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στην περίπτωση του Γιαννιώτα αυτός έπεισε τον πατέρα του να πηγαινοέρχεται από την Χαλκιδική και πλέον να έχει ένα ευοίωνο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση όσο κι αν δεν… πουλάει θα ήταν καλό που και που όλοι στην οικογένεια του ΑΡΗ να θυμούνται τον τρόπο που λειτουργούσε ο «κυρ» Στέφανος όπως τον έλεγαν όλοι οι παίκτες. Ο άνθρωπος που για να μην χρεώσει τα ταμεία του ΑΡΗ, μάζευε και καρίκωνε ο ίδιος τις κάλτσες των παικτών! Αυτός που όταν έβλεπε ένα ταλέντο… το έκλεινε με αντίτιμο καμιά δεκαριά μπάλες! Ο άνθρωπος που όταν είχε βγει η απόφαση για να πληρώσει τροφεία ο ΑΡΗΣ για τον Κατίδη και δέχονταν κριτική στα γραφεία, τους είχε πει ότι θα τα πάρουν τριπλά. Και δικαιώθηκε έστω και μετά θάνατο…
Τώρα που όλοι μιλάνε για ρήτρες και τροφεία, ας ανάψουν ένα κεράκι στην μνήμη του Γιώρη γιατί κυρίως χάρη σε αυτόν οι ακαδημίες του ΑΡΗ λειτουργούσαν. Αν και με 1,2 εκ ευρώ και ένα… άγαλμα δεν θα ήταν άσχημο.
Έχω ξαναγράψει ότι όλα αυτά τα παιδιά αν κουβαλήσουν σε όλη τους την καριέρα τη νοοτροπία και την αγάπη του Γιώρη για τον ΑΡΗ και το ποδόσφαιρο θα πετύχουν.
Στον ΑΡΗ είναι το θέμα τι θα κάνουν σε αυτό το κομμάτι των ακαδημιών που αποτελεί – όσο δεν υπάρχει επενδυτής- τη μόνη διέξοδο για έλευση χρημάτων. Με νοοτροπία όμως Γιώρη και τεχνογνωσία από ανθρώπους-γνώστες προσαρμοσμένη στις ανάγκες των εποχών…
Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: