Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Αφεντικό για την άνοδο…!!

Προβάδισμα ανόδου για τον Παναιτωλικό, που επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου, σε ένα παιχνίδι που άργησε 50 λεπτά να ξεκινήσει. Μεγάλο διπλό από τον Ηρακλή, 1-0 τη Νίκη Βόλου.

Αφεντικό για την άνοδο…
Άκρως επεισοδιακή ήταν η 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Football League, με Παναιτωλικό και Ηρακλή να είναι οι κερδισμένοι.

Η ομάδα του Αγρίνιο επικράτησε 2-1 μέσα στην έδρα της στο ντέρμπι τον Ολυμπιακό Βόλου και έγινε αυτόματα το απόλυτο αφεντικό για την άνοδο.

Ωστόσο, η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό στο χέρι του Σταμάτη Καρρά των «ερυθρόλευκων», όταν προσπάθησε να απομακρύνει μία κροτίδα από τον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι ξεκίνησε με 50 λεπτά καθυστέρηση με τα νεύρα να είναι τεντωμένα και από τις δύο ομάδες.

Στο άλλο παιχνίδι ο Ηρακλής με τη νίκη του 1-0 στο Πανθεσσαλικό επί της Νίκης Βόλου μπήκε και πάλι στο παιχνίδι της διεκδίκησης της ανόδου.

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός Βόλου 2-1
(1’ Μπελόν, 40’ Σφακιανάκης- 69’ Μπρέσκα)

Το ντέρμπι ξεκίνησε με 50 λεπτά καθυστέρηση, λόγω της κροτίδας που έσκασε στο χέρι του Σταμάτη Καρρά και με πολλά νεύρα από τις δύο ομάδες, αλλά και με τις συνεχείς διαβουλεύσεις για το αν θα γίνει ή όχι ο αγώνας. Ωστόσο, με την έναρξη της αναμέτρησης ο Παναιτωλικός έδειξε τις διαθέσεις του και κατάφερε να προηγηθεί στα 30 δευτερόλεπτα με τον Μπελόν να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ και να κάνει το 1-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν ευκαιρίες και κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ, στο 40’, όταν ο Σφακιανάκης με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλεύτηκε την χαλάρωση των γηπεδούχων και κατάφερε στο 69’ να μειώση με τον Μάριο Μπρέσκα. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι σοβαρεύτηκαν, έκλεισαν τους χώρους και έφτασαν σε μία πολύ μεγάλη νίκη που του φέρνει μόνους στην πρώτη θέση.

Νίκη Βόλου-Ηρακλής 0-1
(24’ Σιατραβάνης)

Ο Ηρακλής αγωνιζόταν με την… πλάτη στον τοίχο, καθώς ήθελε οπωσδήποτε το διπλό στο Πανθεσσαλικό, ώστε να παραμείνει ζωντανός στην διεκδίκηση της ανόδου. Στον αντίποδα η Νίκη ήθελε και αυτή με την σειρά της το πρώτο της τρίποντο. Ωστόσο, το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να… φοβούνται η μία την άλλη.

Στην πρώτη του ουσιαστικά επίθεση ο Ηρακλής κατάφερε να ανοίξει και το σκορ με τον Σιατραβάνη να κάνει το 1-0 στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης. Το παιχνίδι από εκεί και πέρα ήταν αρκετά κλειστό με τον «γηραιό» να προσπαθεί να… πατήσει πάνω στο προβάδισμά του και τη Νίκη να «παλεύει» για την ισοφάριση. Η μεγαλύτερη φάση για τους γηπεδούχους έγινε στο 90’ με τον Τάντιτς να σουτάρει και τη μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι. Το 1-0 έμεινε και ο Ηρακλής πανηγύρισε μία πολύ σπουδαία νίκη.

Η βαθμολογία play off Football League

1. Παναιτωλικός 8
2. Ολυμπιακός Βόλου 5
3. Ηρακλής 4
4. Νίκη Βόλου 2
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: