Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Οργή, αλλά και πίστη!!

Έντονη δυσαρέσκεια στον Ολυμπιακό για τη διαιτησία στον χθεσινό τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ετοιμάζουν επίσημη αντίδραση αύριο. Αυτοκριτική και πίστη για ανατροπή, από το ΣΕΦ την Τετάρτη.

Οργή, αλλά και πίστη
Απογοήτευση για το 0-2 από τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Α1, αλλά κυρίως οργή για τη διαιτησία του δεύτερου αγώνα στο ΟΑΚΑ επικρατεί στον Ολυμπιακό μετά τη χθεσινή ήττα (63-52). Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πλέον στα πρόθυρα παράδοσης του στέμματός τους στην Α1, αφού δεν κατάφεραν να απαντήσουν με break σε αυτό που έκαναν οι αντίπαλοί τους στο ΣΕΦ την Παρασκευή.

Και θεωρούν πως βασική υπεύθυνη για το χθεσινό αποτέλεσμα είναι η διαιτησία. Οι Πειραιώτες έκαναν ανοικτά λόγο για διαφορετικά κριτήρια στα σφυρίγματα των διαιτητών στο δεύτερο μέρος και απέδιδαν αυτή την αλλαγή στάσης στις απειλές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (που καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνος) στο ημίχρονο. Αύριο το μεσημέρι, στην κλήρωση για τους διαιτητές αναμένεται επίσημη αντίδραση από πλευράς Ολυμπιακού.

Πέρα από τη διαιτησία, στον Ολυμπιακό υπάρχει δυσαρέσκεια και για το γεγονός ότι δεν αναγράφεται στο φύλλο αγώνος τίποτα για επίθεση στον κομισάριο Νίκο Καρούση, κάτι που θα μπορούσε να επιφέρει τιμωρία έδρας στον Παναθηναϊκό.

Αυτοκριτική

Πέραν της διαιτησίας, στον Ολυμπιακό αναγνωρίζουν πως για δεύτερο συνεχές παιχνίδι η ομάδα δεν απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Δεν μετουσίωσε τη σχεδόν καθολική υπεροχή της στο πρώτο μέρος σε διαφορά (πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το «φτωχό» για την εικόνα του αγώνα +2), ενώ για ένα ακόμη ματς ήταν εκνευριστικά άστοχη στα τρίποντα, καθώς παρότι άρχισε με 3/6 τελείωσε με 5/26 και στους δύο τελικούς έχει 9/55! Αστοχία υπήρχε ξανά σε βολές (11/18 χθες, 20/39 στους δύο πρώτους τελικούς) και στα δίποντα (13/35 χθες, 28/66 συνολικά), ενώ λιγοστές ήταν οι ασίστ (7 χθες, 9 στο ΣΕΦ), πράγμα που μαρτυρά πρόβλημα όχι μόνο στην εκτέλεση, αλλά και στη δημιουργία. Έτσι πήγαν στο βρόντο αριθμοί όπως τα 16 επιθετικά ριμπάουντ και τα 10 κλεψίματα.

Με οδηγό την ΑΕΚ και το… βόλεϊ

Ο Ολυμπιακός είναι με την πλάτη βαθιά μέσα στον τοίχο, όπως δήλωσε χθες χαρακτηριστικά ο Κάιλ Χάινς (μοναδικός παίκτης που μίλησε στα ΜΜΕ). Όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και στις τάξεις της ομάδας υπάρχει ακόμη πίστη για τον τίτλο, παρότι πλέον δεν υπάρχει περιθώριο λάθους και χρειάζονται τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς για να υπερασπιστούν οι Πειραιώτες τον τίτλο τους. Οι «ερυθρόλευκοι» πιστεύουν πως με σύμμαχο τον κόσμο τους μπορούν να κάνουν το πρώτο βήμα για την ανατροπή την Τετάρτη και να εκμεταλλευτούν την πίεση που θα έχει ο Παναθηναϊκός την Κυριακή στο ΟΑΚΑ για να ισοφαρίσουν και να παίξουν για την κούπα στο σπίτι τους και με τους… δικούς τους όρους. Θεωρούν πως η αστοχία που έχουν δεν μπορεί να συνεχιστεί και πως με τον Έισι Λο να ανεβάζει ρυθμούς (χθες πάντως ήταν καταβεβλημένος μετά το ματς και έλεγε πως θα πάει στο νοσοκομείο) θα είναι πιο δυνατοί στη συνέχεια.

Οδηγός για τον Ολυμπιακό αποτελεί ένα… πάθημα του παρελθόντος. Το 2002 είχαν νικήσει την ΑΕΚ στους δύο πρώτους τελικούς σε ΟΑΚΑ (74-82) και ΣΕΦ (75-70), αλλά έχασαν τα τρία παιχνίδια που ακολούθησαν (85-78, 60-61 και 79-70) χάνοντας και το πρωτάθλημα. Ένα παράδειγμα μέσα από την οικογένεια του Ολυμπιακού πρόσφερε φέτος η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του συλλόγου, που μπαίνοντας στους τελικούς έχοντας στην πλάτη το 2-0 από την κανονική περίοδο και κανένα περιθώριο λάθους απέναντι στην ΑΕΚ, πανηγύρισε τον τίτλο με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στα play offs. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: