Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Κίνδυνος για διετή αποκλεισμό στον Δ. Γιαννακόπουλο!!

Με ποινή αποκλεισμού μέχρι και δύο ετών, απειλείται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά τα όσα έγραψαν οι τρεις διαιτητές του ντέρμπι στο φύλλο αγώνος

Κίνδυνος για διετή αποκλεισμό στον Δ. Γιαννακόπουλο
Οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα, την φραστική επίθεση προς τον 3ο διαιτητή της αναμέτρησης, Γιάννη Φούφη και αν ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης ΚΑΕ» τιμωρηθεί με βάση τον κανονισμό του «Πειθαρχικού Ελέγχου Παραγόντων» τότε κινδυνεύει ακόμα και με αποκλεισμό δύο ετών με δεδομένο πως είναι υπότροπος, μιας και είχε τιμωρηθεί με δίμηνο αποκλεισμό για δηλώσεις του μετά τον αγώνα του ΣΕΦ στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος Α1.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μαζί με τρεις οπαδούς του Παναθηναϊκού, επιτέθηκαν στον 3ο διαιτητή, με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τις εξής φράσεις: «Που..η γαμ….Πουτ…ς γιε, θα σε γαμ…. Δεν θα φύγεις από δω».

Τα άρθρα που αφορούν τις παραβάσεις του Δ. Γιαννακόπουλου σύμφωνα με το φύλλο αγώνα είναι:

Άρθρο 65ο

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΣ

1. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες σημειώνονται παραβάσεις των διατάξεων του παρόντος Κανονισµού συνεπεία ενεργειών, πράξεων ή παραλείψεων των διοικητικών παραγόντων των Κ.Α.Ε (π.χ. µελών του Δ.Σ., εφόρων και συνοδών των οµάδων και άλλων προσώπων, που έχουν οποιαδήποτε σχέση ή εξάρτηση µε τις Κ.Α.Ε, οι οµάδες των οποίων συµµετέχουν στον αγώνα, σε οποιοδήποτε χρονικό σηµείο αυτού πριν κατά την διάρκεια, την ανάπαυλα ή µετά την λήξη του) και οι οποίες αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα ή βεβαιώνονται από τους διαιτητές, ή παρατηρητές του αγώνα, ή από εκθέσεις των αρµόδιων Αστυνοµικών Αρχών, το Δικαιοδοτικό Όργανο επιβάλλει στους υπαίτιους ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα που αγωνίζεται η οµάδα της Κ.Α.Ε τους, διάρκειας από ένα (1) µέχρι έξι (6) µήνες, ανάλογα µε την βαρύτητα του παραπτώµατος, ο χαρακτηρισµός του οποίου ανήκει στην ανέλεγκτη κρίση του Δικαιοδοτικού Οργάνου.
2. Πλέον της προαναφερόµενης ποινής το Δικαιοδοτικό Όργανο επιβάλλει χρηµατικό πρόστιµο στη Κ.Α.Ε που ανήκει ο παράγων, τουλάχιστον ποσού 22.000,00 €.
3. Η ποινή του αποκλεισµού επιβάλλεται και ισχύει στον επόµενο κατά σειρά από την έκδοση της απόφασης αγώνα Πρωταθλήµατος ή Κυπέλλου και εφόσον δεν έχει εκτιθεί στο σύνολό της εντός της αγωνιστικής περιόδου στην οποία εκδόθηκε η απόφαση, εκτίεται την επόµενη αγωνιστική περίοδο.

Άρθρο 66ο

ΥΠΟΤΡΟΠΗ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΕΧΡΙ ΔΥΟ (2) ΧΡΟΝΙΑ
Σε περίπτωση κατά την οποία ο αθλητικός παράγων στον οποίο επεβλήθη ποιινή κατά τα ανωτέρω υποπέσει, εντός διετίας από την επιβολή της σε νέα παράβαση από τις προβλεπόµενες στον παρόντα κανονισµό, το Δικαιοδοτιικό Όργανο του επιβάλλει ποινή απαγόρευσης εισόδου σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους που διιεξάγονται αγώνες του αθλήµατος της καλαθοσφαίρισης, διάρκειας µέχρι δύο (2) ετών. Στη ΚΑΕ του επιβάλλεται χρηµατικό πρόστιµο ποσού 44.000,00 € τουλάχιστον.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: