Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

«Πρωτάθλημα μες στο Παλέ»

Ενθουσιασμός στις τάξεις του Παναθηναϊκού για το 2-0 επί του Ολυμπιακού και αποφασιστικότητα να… τελειώσουν τη δουλειά στο ΣΕΦ την Τετάρτη. Κίνδυνος τιμωρίας για Γιαννακόπουλο, όχι για ΟΑΚΑ.

«Πρωτάθλημα μες στο Παλέ»
Μια νίκη από την επιστροφή στην κορυφή της Α1 απέχει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 63-52 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και έχουν τρία… match ball για να φτάσουν στο 33ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους και ένα ακόμη νταμπλ. Παρότι για αυτούς πλέον υπάρχει η πολυτέλεια μίας ή και δύο ηττών, δεν σκοπεύουν να κάνουν χρήση τους και θέλουν να «τελειώσουν» τη σειρά των τελικών την ερχόμενη Τετάρτη στο ΣΕΦ (21:00).

Πάντως ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να κερδίσει δύο φορές στην ίδια σεζόν τον Ολυμπιακό εκτός έδρας από τη σεζόν 2003/04 (55-57 στην κανονική περίοδο και 68-73 στα προημιτελικά, στον Κορυδαλλό).

Άμυνα για σεμινάριο

Για έναν ακόμη τελικό ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα δικά του μέτρα και κέρδισε με βασικό όπλο την άμυνά του. Οι «πράσινοι» μετά τους 51 πόντους της Παρασκευής χθες δέχτηκαν 52 (21 στο πρώτο δεκάλεπτο και 31 σε όλο το υπόλοιπο ματς) από μία ομάδα που φέτος είχε 77 πόντους ενεργητικό κατά μέσο όρο. Παράλληλα οδήγησαν τον Ολυμπιακό και πάλι σε κάκιστα ποσοστά ευστοχίας (4/29 στον πρώτο, 5/26 στον δεύτερο τελικό και συνολικά 9/55 τρίποντα). Πάντως ο Αργύρης Πεδουλάκης σημείωσε την αδυναμία σε ριμπάουντ (16 επιθετικά ο Ολυμπιακός), λάθη (17) και την αστοχία σε δίποντα (9/25) και βολές (12/21).

«Εμείς γιατί δεν μιλάμε όταν χάνουμε;»

Ο Ολυμπιακός εξέφρασε πολλά παράπονα για τη διαιτησία στο ΟΑΚΑ. Από πλευράς Παναθηναϊκού έλεγαν «… εμείς γιατί δεν παραπονεθήκαμε όταν χάσαμε στον πρώτο γύρο;» προσθέτοντας πως αν θέλουν, μπορούν κι εκείνοι να βρουν πολλές φάσεις στις οποίες αδικήθηκαν. Παράλληλα κάνουν λόγο για προσπάθεια των Πειραιωτών να καλύψουν τα λάθη τους και να δυναμιτίσουν το κλίμα εν όψει του αγώνα της Τετάρτης.

Κίνδυνος για Γιαννακόπουλο, όχι για ΟΑΚΑ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απειλείται με διετή ποινή απαγόρευσης στους αγωνιστικούς χώρους μετά τα όσα ανεγράφησαν σε βάρος του στο φύλλο αγώνος για φραστική επίθεση στον διαιτητή Φούφη. Θα κληθεί σε απολογία και θα ανακοινωθεί η ποινή του. Αντίθετα, η έδρα του Παναθηναϊκού δεν φαίνεται να απειλείται με τιμωρία. Οι κροτίδες, οι σειρήνες και κάποια αντικείμενα που έπεσαν δεν συνεπάγονται ποινές κεκλεισμένων των θυρών, όπως έχει… διδάξει το παρελθόν και η ΚΑΕ αναμένεται πιθανότατα να τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο. Επιπλέον στο φύλλο αγώνος δεν αναγράφεται κάτι για επίθεση στον κομισάριο του αγώνα, Νίκο Καρούση, κάτι που θα μπορούσε να επισύρει τιμωρία έδρας. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: