Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Μπασινάς: «Δεν υπάρχει κάποιο… μαγικό ραβδί»!

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε ο Άγγελος Μπασινάς.

Μπασινάς: «Δεν υπάρχει κάποιο… μαγικό ραβδί»!
«Δεν γίνεται να διοικούν και να παίρνουν αποφάσεις άνθρωποι που δεν έχουν… κλωτσήσει την μπάλα», είναι η χαρακτηριστικότερη ατάκα του Άγγελου Μπασινά για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα.

Ο παλαίμαχος μέσος μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα για τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο αυριανό φιλικό του ΠΑΟΚ με την Εθνική Ελλάδας που κέρδισε το Euro το 2004 στην Πορτογαλία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπασινάς στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Arena FM»

Για τις εκδηλώσεις που συμμετέχει η Εθνική του 2004: «Μετά από την επιτυχία του Euro θεωρούμε καθήκον μας σε τέτοιες, δύσκολες, περιόδους να βοηθάμε κάποιους ανθρώπους και κάποια ιδρύματα που είναι σημαντικό να λειτουργούν στην χώρα μας. Είμαστε πάντα στο πλευρό αυτών που μας έχουν ανάγκη από αυτό το νέο πόστo. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε ξανακάνει τέτοια παιχνίδια. Έχουμε παίξει με την Ρουμανία, έχουμε πάει στην Κύπρο και προσπαθούμε να βοηθάμε. Πλέον, δεν υπάρχουν οι χρηματοδοτήσεις που υπήρχαν. Βέβαια, πρέπει να συμπαρασταθεί και ο κόσμος στις κερκίδες και να είμαστε όλοι μαζί. Ο καθένας ατομικά και μόνος του δεν μπορεί να πετύχει κάτι».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία. Πρέπει να καταλάβουν όλοι τους πως αν δεν αλλάξουν η καταστροφή του ποδοσφαίρου έχει έρθει. Αν δεν βάλουν στην άκρη κάποια πράγματα και δεν είναι όλοι ανεξάρτητοι δεν θα υπάρχουμε ποδοσφαιρικά σαν χώρα. Πιο κάτω δεν υπάρχει, έχουμε πιάσει πάτο! Το ποδόσφαιρο πρέπει να καθαρίσει από όλους και από όλα ώστε να επιστρέψει η χαρά της Κυριακής στο γήπεδο».

Για το αν ήρθε η ώρα να αναλάβει η ομάδα του 2004: «Αυτό είναι πολύ μεγάλη συζήτηση. Όλα τα παιδιά του 2004 είναι πρόθυμα να βοηθήσουν με την πείρα τους όταν ζητηθεί βοήθεια. Αν δεν ζητηθεί βοήθεια δεν μπορεί να κάνει κάτι κάποιος από μόνος του. Αυτή την στιγμή φαίνεται να μην υπάρχει θέληση και αυτό φαίνεται και στις ομάδες στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να προχωρήσει καμία ομάδα».

Για τους λόγους που δεν συμμετέχει στο ποδόσφαιρο: «Αν δεν μας ζητηθεί δεν μπορούμε να πάμε μόνοι μας. Είμαστε πρόθυμοι έστω σαν σύμβουλοι να βοηθήσουμε και να πούμε κάποια πράγματα. Η επιτυχία ήρθε επειδή ήμασταν μια οικογένεια. Ακόμα και τώρα που παίζουμε ξεχνάμε τα πάντα και υπάρχει μια τρομερή ομοιογένεια. Αυτή η ομάδα έχει κάτι παραπάνω από όλες τις άλλες. Είχε μια ποιότητα και μια προσωπικότητα που δύσκολα την βρίσκεις. Οι άνθρωποι αυτής της ομάδας μπορούν να πούνε πέντε πράγματα και να βοηθήσουν. Δεν γίνεται να διοικούν και να παίρνουν αποφάσεις άνθρωποι που δεν έχουν… κλωτσήσει την μπάλα. Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση. Πρέπει να γίνει ποιο ποιοτικό το ποδόσφαιρο γιατί υπάρχουν πολλά ταλέντα στη χώρα. Χρειαζόμαστε και Εθνική Νέων και Εθνική Ελπίδων και υποδομές. Δεν υπάρχει κάποιο… «μαγικό ραβδί» για να διορθωθούν όλα, χρειάζεται δουλειά και αποφασιστικότητα».

Για την κακή πορεία της εθνικής ομάδας: «Οι ομάδες μας δεν προχωράνε στην Ευρώπη επειδή το πρωτάθλημα μας δεν είναι ανταγωνιστικό. Τα περισσότερα παιδιά στην Εθνική παίζουν στο εξωτερικό. Σε μια ομάδα πρέπει και οι 18 παίκτες να είναι συνηθισμένοι στην πίεση για να μπορέσουν να πετύχουν κάτι. Πρέπει πρώτα να φτιάξουμε τον οίκο μας για να προχωρήσουμε και έξω».

Για το μυστικό της επιτυχίας της εθνικής του 2004: «Εκτός του ότι είχαν φύγει κάποιοι παίκτες στο εξωτερικό και είχαν πείρα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού προχωρούσαν στην Ευρώπη και είχα την εμπειρία που την περνούσαν και στην Εθνική ομάδα. Αν δεν βάλουμε μυαλό δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι».

Για τα πλέι οφ της Super League: «Όλοι θα παίζουν για την ουσία που είναι η δεύτερη θέση. Μακάρι να δούμε κάτι καλό έστω και στο τέλος. Αν θέλουμε να δούμε κάτι διαφορετικό θα πρέπει να οι πρωταγωνιστές να είναι οι ποδοσφαιριστές και όχι οι παράγοντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: