Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

"Κερατά" Τσάβι, από τον Γέστε ξεπατίκωσες αυτές τις πάσες…!

Βάλ' της κι άλλα! Δύο - τρία ακόμα να ξεμπουκώσεις. Να την πληρώσει εκείνη για όλες τις ευρωπαϊκές βραδιές που παίζεις καλά και φεύγεις από τα γήπεδα με το κεφάλι σκυμμένο. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.

"Κερατά" Τσάβι, από τον Γέστε ξεπατίκωσες αυτές τις πάσες…
Αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός στο Βελοντρόμ ήταν επίδειξη δύναμης. Εκεί που κάποιοι έφταναν να του προτείνουν να σκεφτεί το ματς της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν πήγε στη Μασσαλία για να βγάλει την υποχρέωση αλλά έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Προπονητής και παίκτες γνωρίζουν πως οι καριέρες και οι ομάδες δεν γίνονται στην Τρίπολη αλλά στα γήπεδα της Ευρώπης όπου εκατομμύρια μάτια βλέπουν, κρίνουν και αξιολογούν. Εκεί που δένεται το ατσάλι ο Βαλβέρδε και οι παίκτες του παρέδωσαν μαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου.
Από τα πρώτα λεπτά ο Ντεσάν κατάλαβε πως το βράδυ αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο για τον ίδιο και την ομάδα του. Θα είχε γράψει νωρίτερα το κοντέρ αν ο Μανταντά περιόριζε τις αποκρούσεις του στις τυπικές για έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα. Αυτός έβγαλε κι εκείνα που δεν βγαίνουν όπως το σουτ του Χολέμπας που κόντραρε κι άλλαξε πορεία.
Ο Ολυμπιακός με την πειραματική μεσαία γραμμή και το... πεσμένο ηθικό, έκανε την Μαρσέιγ να αγκομαχάει. Ειδικά τις φορές που ο Μιραλάς σκορπούσε την άμυνα της στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα . Να ευστοχούσε κιόλας. Αυτή τη φορά οι αλλαγές δικαίωσαν τον Βαλβέρδε. Η πάσα του Γέστε είναι ποίηση. Επειδή ο... Τσάβι είναι μικρότερος του, δικαιούνται να υποστηρίζει ότι από αυτόν τις ξεπατίκωσε ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα.
Το δε τελείωμα του Φετφατζίδη ισοδυναμεί με την ποδοσφαιρική του ανάσταση. Άρχοντας στη μεσαία γραμμή ο Γιάννης Μανιάτης. Απροσπέλαστοι και συγκινητικοί στην άμυνα ο Μέλμπεργκ κι ο Αβραάμ. Όσο για τον Μέγιερι, εγγράφει υποθήκες για μακρόχρονη παρουσία κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Και τώρα στην Τρίπολη! Μην το γελάτε. Υπάρχει ένας δρόμος που οδηγεί (πάλι) στην Ευρώπη και περνάει από κει!...
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: