Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Το άξιζαν Ερνέστο και "Φέτφα"

Ο Μπάμπης Παπάζογου γράφει για το πώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασε σε ένα ιστορικό "διπλό" και τι κέρδισε ο Γιάννης Φετφατζίδης.
Το άξιζαν Ερνέστο και "Φέτφα"
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξέρει πολύ καλά ποια είναι η ζωή του προπονητή. Ενα αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Σε ανεβάζει στα ύψη, σε στέλνει και στο ταμείο. Για την... απόλυση. Μία αλλαγή σε κάνει... μάγκα ή και... άσχετο. Είναι τυχερός γιατί στον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης του έδωσε από την πρώτη μέρα τα κλειδιά και δεν επέτρεψε ποτέ να αμφισβητηθεί. Ηταν όμως και άτυχος. Στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έπαιζε μπάλα, κυνηγούσε το αποτέλεσμα, αλλά έχανε.

Αν επαναλαμβανόταν αυτό και χθες, θα είχε τη «στάμπα» του προπονητή που δεν παίρνει ούτε ισοπαλία εκτός έδρας στην Ευρώπη. Ουδείς θυμάται τη νίκη στη Δανία με τη Νόρτζελαντ, άλλωστε ο αντίπαλος ήταν χαμηλής δυναμικότητας.

Δεν το άξιζε αυτό ο Βάσκος, γιατί ο Ολυμπιακός και στο Λονδίνο και στο Ντόρτμουντ έπαιξε μπάλα. «Γέμισε» τον κόσμο του με την εμφάνισή του και έπρεπε κάποια στιγμή να πάρει και την ουσία. Ολοι λίγο- πολύ καταλάβαιναν ότι αυτό μπορούσε να γίνει στη Μασσαλία, απέναντι στη Μαρσέιγ που είναι ευάλωτη (η Ντόρτμουντ είναι πολύ καλύτερη ομάδα). Λίγοι όμως το περίμεναν από τη στιγμή που οι πρωταθλητές πήγαν χωρίς βασικούς παίκτες στον άξονα.

Ο Ερνέστο έκανε τελικά το απόλυτα λογικό κι ας φάνηκε έκπληξη, βάζοντας τον Μανιάτη αμυντικό χαφ. Λογικό, διότι ήταν ο μόνος που έχει παίξει τόσο πολύ σ' αυτήν τη θέση, έστω και στον Πανιώνιο και θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να έχει στοιχειώδη αμυντική λειτουργία. Δεν ήταν όμως μόνον αυτό. Το κυνήγησε το ματς, δεν κάθισε για την ισοπαλία. Το' πε προχθές ότι δεν σκέφτεται το Γιουρόπα Λιγκ και στο τέλος ήρθε το γκολ, που βάζει τον Ολυμπιακό σε τροχιά πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το άξιζε όμως το χθεσινοβραδινό και ο Φετφατζίδης. Λίγες ευκαιρίες είχε μέχρι τώρα, δεν τις αξιοποίησε, αλλά γιατί να δίνονται πολύ περισσότερες στον Αμπντούν, που δεν τις αξιοποιεί και όχι στον νεαρό, που είναι και Ελληνας; Επρεπε όμως κι ο ίδιος κάποια στιγμή να κάνει τη διαφορά. Και την έκανε. Ανάμεσα στα άλλα που χρειαζόταν βελτίωση ήταν και το τελείωμα, το σουτ. Κι έβαλε τη γκολάρα που πέρασε στην ιστορία. Ο «Φέτφα» κέρδισε περισσότερες ευκαιρίες για τη συνέχεια, απομένει να τις αξιοποιήσει. Για να βγει πραγματικά κερδισμένος και ο ίδιος και ο Ολυμπιακός και η Εθνική ομάδα...
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: