Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η ασθένεια της διαιτησίας!!

Κωνσταντινέας, Μήτσιος την περασμένη Κυρική και τώρα Δελφάκης. Οι δευτεροκλασσάτοι Έλληνες διαιτητές έχουν προβλήματα στα γήπεδα της Σούπερ λιγκ.
Η ασθένεια της διαιτησίας
Γράφει ο Γιώργος Τραπεζανίδης...
Χθες στο ΟΑΚΑ, ο Πελοποννήσιος ρέφερι έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να χάσει ο Λεβαδειακός από την ΑΕΚ, σε εφαρμογή της παλιάς, δοκιμασμένης, τακτικής. Το μεγάλο ψάρι έτρωγε, τρώει και θα τρώει το μικρό ότι κι αν γίνει στο πρωτάθλημα. Και στο Ηράκλειο, ο Μήτσιος κάπως έτσι σκέφτηκε στη φάση του Μάντζιου. Ο Άρης είναι πιο μεγάλο «ψάρι» από τον ΟΦΗ, αλλά όταν παίξει με τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό θα έχει πρόβλημα…
Περιένουν κάποιοι να αλλάξει η κατάσταση στην διαιτησία. Μάταιος κόπος. Υπάρχουν κάποιοι, που κοιτάζουν αποκλειστικά το προσωπικό τους συμφέρον (και δεν είναι μόνο εν ενεργεία διαιτητές…) και κάποιοι άλλοι, που χρησιμοποιούνται, φθείρονται και αντικαθίστανται σαν λερωμένα πουκάμισα. Είτε είναι διαιτητές, είτε παρατηρητές, ακόμη και πρόεδροι της ΚΕΔ.
Όσο η διαιτησία ελέγχεται από την ΕΠΟ δεν υπάρχει ελπίδα. Αν φύγει από την ομοσπονδία και αποκτήσει αυτόνομο χαρακτήρα, τότε κάτι μπορεί να γίνει.
ΥΓ: Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες, που παρασύρονται πολλές φορές από την απειρία τους στις σχέσεις με τα Μίντια, λένε κάποια πράγματα, τα οποία για τον άλφα ή τον βήτα λόγο δεν έπρεπε να πουν και μετά θέλουν να τα διαψεύσουν… παντοιοτρόπως. Στην απέλπιδα προσπάθεια τους, δε, ρίχνουν πολλές φορές την αποκλειστική ευθύνη στους δημοσιογράφους. Εύκολη λύση. Κατάπτυστη, όμως, ως προς την πρακτική της.
ΥΓ1:Πέρασε ο ΑΠΟΕΛ στους 16 του Τσάμπιονς λιγκ και κινδυνεύουν να μείνουν έξω Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σίτι, Τσέλσι! Αυτή είναι η ξεχωριστή, άκρως ελκυστική, πλευρά του ποδοσφαίρου. Και η (έμπρακτη) απόδειξη ότι τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία -ή έστω την πρόκριση.
ΥΓ2: Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στη Μασσαλία. Αυτά βλέπουν οι πιτσιρικάδες στην Β. Ελλάδα και υποστηρίζουν μια ομάδα, που η έδρα της απέχει 500 και πάνω χιλιόμετρα στο σπίτι τους. Αυτά βλέπουν (από την τηλεόραση…) και οι άνθρωποι των ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης και ζηλεύουν. Τι να λέμε, όμως; Εδώ και είκοσι χρόνια, η πόλη δεν έχει ζήσει την μοναδική ατμόσφαιρα μιας αναμέτρησης για το Τσάμπιονς λιγκ, που ουδεμία σχέση έχει με το Γιουρόπα λιγκ.
Πηγή: metrosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: