Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Χειροπέδες σε ηθοποιό

Κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών!
Χειροπέδες σε ηθοποιό
Ανδρες του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με λιμενικούς, εξάρθρωσαν κύκλωμα που μετέφερε χασίς με νταλίκες. Κεντρικός ο ρόλος -κατά τις Αρχές- του ηθοποιού Φράνκο Αλφόνσο, ο οποίος συνελήφθη.
"Πρωταγωνιστής" σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης χασίς φέρεται ο ηθοποιός και τραγουδιστής Φράνκο Αλφόνσο, ο οποίος μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει μεγάλους ρόλους στην πίστα ή το... σανίδι, κατηγορείται ωστόσο ότι είχε εξασφαλίσει σημαντική... "συμβολή" στην υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών σε νταλίκες με φρούτα ανά την Ευρώπη.
Το γιγαντιαίο πολυεθνικό καρτέλ εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Oπλων του ΣΔΟΕ Αττικής. Με παράλληλες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Μπέλφαστ, οι ειδικοί ανακάλυψαν νταλίκες που μετέφεραν συνολικά 250 κιλά χασίς, συσκευασμένα σε κιβώτια με κούτες.
Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου, όταν οι ιρλανδικές και οι βρετανικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με το ειδικό τμήμα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για το κύκλωμα εμπορίας των ναρκωτικών.
Στις έρευνες που είχαν κάνει στις χώρες τους, είχαν διαπιστώσει πως εγκέφαλοι της σπείρας είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα και είχαν έρθει σε επαφή με "συνεργάτες" τους.
Τη σκυτάλη πήρε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων του ΣΔΟΕ, που ξεκίνησε παρακολουθήσεις και επαφές. Στο "στόχαστρο" των ειδικών ήταν νταλίκες-ψυγεία που μετέφεραν φρούτα -κυρίως πορτοκάλια- από και προς την Ελλάδα.
Η επιχείρηση
Πριν από λίγες μέρες, οι πληροφορίες οδήγησαν τους ειδικούς στην Ηγουμενίτσα. Σε συνεργασία με τις λιμενικές Αρχές, εντόπισαν νταλίκα που είχε φτάσει μέσω Γαλλίας και Ιταλίας και η οποία έκρυβε χασίς.
Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, οι "κυνηγοί" των ναρκωτικών την παρακολούθησαν στην πορεία της μέσα στη χώρα. Πήγε πρώτα στην Αρτα, όπου ο οδηγός φέρεται πως συνάντησε τον Φράνκο Αλφόνσο για να "φροντίσει" το εμπόρευμα. Κι ενώ οι ειδικοί περίμεναν πως το φορτηγό θα έφευγε ξανά προς Ιταλία, η νταλίκα συνέχισε προς την Πάτρα και τελικά την Αττική.
Στον Ασπρόπυργο τελικά, η νταλίκα μπήκε σε μια αποθήκη, στην οποία παρέμεινε για ένα 24ωρο. Την επόμενη μέρα, μια άλλη νταλίκα-ψυγείο ξεκίνησε την πορεία της για την Ιταλία. Τα εισιτήρια -κατά τις διωκτικές αρχές- τα είχε βγάλει ο Φράνκο Αλφόνσο...
Γνωστός από την παλαιότερη σχέση του με γνωστή τηλεπαρουσιάστρια, ο Φράνκο Αλφόνσο είχε συλληφθεί και άλλη φορά για υπόθεση ναρκωτικών τον Σεπτέμβριο του 2010 στην εξωτική Αρούμπα της Καραϊβικής, όταν σε βαλίτσα που είχε διπλό πάτο έκρυβε τέσσερα κιλά καθαρής κοκαΐνης. Τότε είχε υποστηρίξει πως δεν ήξερε για τα ναρκωτικά που μετέφερε και είχε αφεθεί ελεύθερος. Σήμερα, τα στοιχεία που επικαλούνται οι Αρχές φαίνεται πως τον "δένουν" γερά με την υπόθεση.
Προερχόμενος από καλλιτεχνική οικογένεια - είναι ανιψιός γνωστού σκηνοθέτη του ελληνικού κινηματογράφου και αδερφός του είναι επίσης ηθοποιός - ο Φράνκο είχε παίξει σε ταινίες της δεκαετίας του '80, ενώ είχε περάσει και από τη μουσική σόουμπιζ της Ελλάδας.
Εκτός από τον ηθοποιό, συνελήφθη ο κρεοπώλης - ενοικιαστής της αποθήκης και δύο άτομα στην Ελλάδα, καθώς και τέσσερα ακόμη στην Ιρλανδία. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί. Σήμερα, οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: