Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Είναι η κατάλληλη στιγμή για ρύθμιση»

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζας, μίλησε πριν από λίγο στον «Libero fm 107.4» και αναφέρθηκε στο μείζον θέμα του ΠΑΟΚ αναφορικά με τη ρύθμιση του χρέους της ομάδας, που διεκδικούν οι παράγοντές τους μέσα από τις επαφές τους με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
«Είναι η κατάλληλη στιγμή για ρύθμιση»
«Απαιτείται πολιτική βούληση, μια κι οι ομάδες δεν είναι απλά κλαμπ αθλητικών ιδεών, αλλά αντίθετα συμβάλλουν αποφασιστικά σε μια διαμόρφωση των οικονομικών της χώρας. Συμμετέχουν στον ΠΡΟΠΟ και σε όλα αυτά. Δεν είναι μονοσήμαντη η συνεισφορά τους στη χώρα», επισήμανε αρχικά ο κ. Ρεγκούζας, ο οποίος παρουσιάστηκε θετικός για την επίλυση ζητήματος του ΠΑΟΚ.
Στη συνέχεια τόνισε ότι «ο ΠΑΟΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί τη θέση που κατέχει ο κ. Βενιζέλος, στο Υπουργείο Οικονομικών. Αυτά που πρέπει να γίνουν είναι τρία πράγματα: η επιμήκυνση της διάρκειας εξοφλήσης (να γίνουν περισσότερες οι δόσεις) του χρέους, τη μείωση των επιτοκίων και τη διαγραφή προστίμων. Επίσης μπορούν να δοθούν επιδοτήσεις μέσω άλλων φορέων και τις διαφημιστικές καμπάνιες. Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για ρύθμιση, μια και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις λύνονται πολλά θέματα».
Σε ερώτηση αν μπορεί να υφίσταται η απαλλαγή της τωρινής διοίκησης και ειδικά του φυσικού προσώπου που ηγείται, από την διά βίου προσωπική ευθύνη για την αποπληρωμή, ο κ. Ρεγκούζας υπογράμμισε ότι «μάλλον βρίσκεται στη σφαίρα του αδυνάτου. Είναι θέμα διοικητικής λειτουργίας και πρέπει να ρυθμιστεί για όλα τα νομικά πρόσωπα ρυθμίζεται».
Πηγή: paok24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: