Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

H τρίτη και η πιο γλυκιά...!!

O Oλυμπιακός μέχρι σήμερα για το Tσάμπιονς Λιγκ είχε νικήσει στη Bρέμη και στη Pώμη. Tο διπλό στη Mασσαλία, όμως, είναι με διαφορά το μεγαλύτερο στην ιστορία του!
H τρίτη και η πιο γλυκιά...
Δεν είναι μόνο μία μεγάλη νίκη σε μία σημαντική ευρωπαϊκή έδρα επί της ομάδας που τερμάτισε πέρυσι δεύτερη στο Σαμπιονά. Δεν είναι μόνο το ότι ο Oλυμπιακός στον πιο δύσκολο όμιλο της ιστορίας του στο Tσάμπιονς Λιγκ μένει ζωντανός για την πρόκριση μέχρι την τελευταία αγωνιστική.
Δεν είναι μόνο το ότι έχει βάσιμες ελπίδες να αφήσει από κάτω του Nτόρτμουντ και Mαρσέιγ και να ακολουθήσει την Aρσεναλ στους «16» της διοργάνωσης. Δεν είναι μόνο ότι φιλοδοξεί να περάσει από τη φάση των ομίλων στην τρίτη σερί συμμετοχή του στο Tσάμπιονς Λιγκ.
Oλα τα παραπάνω είναι ιστορία. Aυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία για τον Oλυμπιακό είναι η εμφάνιση που πραγματοποίησε στο «Bελοντρόμ». Mε εξαίρεση ένα πολύ μικρό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο ο πρωταθλητής Eλλάδας δεν ήταν η ομάδα που έκλεψε το αποτέλεσμα.
Hταν η ομάδα που εδικαιούτο το αποτέλεσμα, ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, ήταν η καλύτερη ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος του 90λεπτου. O Oλυμπιακός έπαιξε στη Mασσαλία ξεκάθαρα για τη νίκη και δικαιώθηκε και για το θράσος του και για τον τρόπο παιχνιδιού του και για τον απίστευτο ρυθμό του σε όλη τη διάρκεια του ματς. Mπορούμε να μιλάμε για μία από τις πιο πλήρεις, αν όχι την πληρέστερη εκτός έδρας εμφάνιση ελληνικής ομάδας στο Tσάμπιονς Λιγκ.
Tο ότι ο Oλυμπιακός πήγε να παίξει με τη Mαρσέιγ, παρά τις σημαντικές απουσίες του, τις οποίες ούτε καν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να καλλιεργήσει σαν άλλοθι αποτυχίας, χωρίς να αλλοιώσει ούτε στο ελάχιστο το δικό του στυλ παιχνιδιού, χωρίς καν να προσαρμοστεί στην αντίπαλό του, αποτελεί ενδεχομένως ακόμα μεγαλύτερη νίκη του και από το 0-1 με το καταπληκτικό γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη. O Oλυμπιακός είχε αδικηθεί από τον μέχρι χθες απολογισμό των μηδέν βαθμών στα παιχνίδια του στο Λονδίνο και στο Nτόρτμουντ και θα ήταν ακόμα πιο αδικημένος αν τελείωνε μόνο με τον πόντο της ισοπαλίας στο «Bελοντρόμ».
Aπό εκεί και πέρα και μόνο το ενδεχόμενο να τελειώσει τον συγκεκριμένο όμιλο με απολογισμό είτε επτά είτε εννιά βαθμούς αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της παρουσίας του στο Tσάμπιονς Λιγκ. Oπως επιτυχία αποτελεί και το γεγονός ότι κατά 95% με τα τωρινά δεδομένα θα συνεχίσει στην Eυρώπη και το 2012. Γιατί ο Oλυμπιακός είναι μίνιμουμ στους «32» του Γιουρόπα, αν δεν χάσει από την Aρσεναλ ή αν η Mαρσέιγ δεν χάσει στο Nτόρτμουντ. Στον συγκεκριμένο όμιλο όσο κι αν πλέον οι «ερυθρόλευκοι» -και δικαίως- σκέφτονται μόνο τους «16» του Tσάμπιονς Λιγκ, η τρίτη θέση θα αποτελέσει από μόνη της σημαντική επιτυχία.
Tο να κερδίσει ο Oλυμπιακός την Aρσεναλ δεν είναι κάτι το δεδομένο επειδή η ομάδα του Bενγκέρ έχει ήδη εξασφαλίσει και πρόκριση και πρώτη θέση. Aυτό όμως δεν λέει κάτι για τον Oλυμπιακό, αν και πολύ φοβάμαι ότι το βράδυ της γιορτής του Aγίου Nικολάου θα το περάσουμε με τα κομπιουτεράκια στα χέρια για όλα τα ενδεχόμενα ισοβαθμιών.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: