Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Σιγάλας: «Πολύ μόνος ο Σπανούλης»


Καταλυτικός είναι ο ρόλος του Βασίλη Σπανούλη στον εφετινό Ολυμπιακό, τόνισε ο Γιώργος Σιγάλας. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας των «ερυθρολεύκων» τόνισε πως θα χρειαστεί μεγαλύτερη βοήθεια ο διεθνής Έλληνας γκαρντ από τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας. Ο Σιγάλας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM».
Για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μαρσέιγ και τον Γιάννη Φετφατζίδη:
«Μεγάλη δουλειά ο Φετφατζίδης, εκεί που ήταν χαμένος και ξεχασμένος, δεν παίζει τον τελευταίο καιρό, ελπίζω αυτό το παιδί να μην αδικήσει μόνο του τον εαυτό του. Από την στιγμή που έχει μαγκιά να αρπάζει τις ευκαιρίες, θεωρώ ότι η αξία του είναι πολύ μεγάλη. Εγώ το χα πει από πέρσι όταν μου έλεγαν για τον Ολυμπιακό, έλεγα πως δύο παίκτες μου αρέσουν, ο Μιραλάς και ο Φετφατσίδης. Σε αυτά τα 10-15 λεπτά που έπαιξε, απέδειξε ότι έχει και μεγάλη κλάση και μυαλό και το θράσος που έλεγαν παλιά οι παλιοί και ικανότητες. Ελπίζω να μην αδικήσει ο ίδιος τον εαυτό του γιατί θέλει πολύ δουλειά.
Για τη νίκη του μπασκετικού Ολυμπιακού και τον Βασίλη Σπανούλη:
«Ο Σπανούλης δεν απέδειξε κάτι που δεν ξέρουμε, απλά φαίνεται πολύ μόνος του σε αυτή την ομάδα. Όχι, δεν είναι ομάδα του 'ενός', όμως είναι πολύ καταλυτικός ο ρόλος του. Συνεχώς με ρωτάνε για τον Ολυμπιακό και αυτό που λέω είναι πως είναι μια πολύ νεανική ομάδα και σε ηλικία και σε εμπειρίες, σε σχέση με τις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού και δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί φτιάχτηκε αυτή η ομάδα έτσι, αυτό θα μας το αποδείξει στο μέλλον. Επειδή ακόμη και κάποιοι ξένοι είναι μικροί σε ηλικία και θα μπορούσαν μαζί με τα ελληνόπουλα να δημιουργήσουν μια καλή βάση, για πρώτη φορά τουλάχιστον.
Για τον Βασίλη Σπανούλη:
«Ο ρόλος του είναι καταλυτικός, είναι μόνος του σε σχέση με τόσο μεγάλα παιχνίδια, ξαναβρίσκει τα πατήματά του και είναι σημαντικό γιατί είναι μεγάλο όπλο για τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι οι ομάδες δεν θέλουν πολλούς ηγέτες. Δύο να χεις, άντε τρεις σε διαφορετικές θέσεις βέβαια που να μπορείς να ακουμπήσεις την μπάλα που λέμε και από κει και πέρα να χεις παίκτες που να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να μην φοβούνται, άρα είναι καλή η συνταγή εάν είναι αυτή η συνταγή».
Για την εκδήλωση στο Περιστέρι ενόψει της Παγκόσμιος Ημέρας Ατόμων με αναπηρία:
«Η υπόσχεσή μου ήταν ότι θα συμμετέχω ενεργά αλλά δυστυχώς γίνονται πολλά περίεργα εδώ στο Δήμο με τις εξελίξεις της κεντρικής κυβέρνησης και αναγκαστικά είμαι ακόμη στο γραφείο. Γίνεται μια προσπάθεια κάθε χρόνο, συγχαρητήρια στο Δήμο Περιστερίου, μακάρι κάποια στιγμή κι εμείς να 'χουμε ένα σωστό στάδιο, μιας και ο Πειραιάς δεν έχει κλειστό γυμναστήριο, να μπορούμε να φιλοξενήσουμε τέτοιες εκδηλώσεις. Τέτοιες εκδηλώσεις της θεωρώ ως βοήθημα για να μας υπενθυμίζουν όλη την χρονιά ότι υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι, με τους οποίους ζούμε με τις ίδιες συνθήκες σε μια πόλη. Είναι δύσκολο και αν δεν έχεις τα μέσα να ανταπεξέλθεις. Τέτοιες προσπάθειες είναι πάρα πολύ καλές, απλά να γίνουμε πιο άνθρωποι και νομίζω πως θα γίνουμε γιατί το απαιτούν οι συνθήκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: