Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ο Γκαρσία, οι πλάκες και ο μέγας Ζιντάν


** Διάβασα ένα άρθρο για τον Πάμπλο Γκαρσία, βρήκα ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιδιαίτερη προσωπικότητα του Ουρουγουανού άσου και τα μεταφέρω παρακάτω, καθώς αποτελούν και υπενθύμιση κάποιων δηλώσεων που έκανε στο παρελθόν, με την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη στην Ελλάδα να την δίνει στο «Μ» τον Μάιο του 2009. Μέρες που είναι, “άδειες” από ειδήσεις και σοβαρά θέματα, δεν είναι άσκοπο να ασχολούμαστε με πρόσωπα που πραγματικά αξίζουν.
** Τα παραδείγματα της… τρέλας του Πάμπλο, που είναι σίγουρα ο πιο αγαπητός ξένος παίκτης του ΠΑΟΚ, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, είναι πολλά. Οταν ο Μπέκαμ είχε αποβληθεί σ’ έναν αγώνα, βγήκε ο Γκαρσία στην τηλεόραση και είπε πως “οι διαιτητές δεν τον γουστάρουν, γιατί είναι ο πιο όμορφος”! Μια άλλη στιγμή, πάντως, έκανε τον Μπέκαμ να… ξινίσει μαζί του, καθώς δεν εκτίμησε το χιούμορ του. “Ο Μπέκαμ είχε παρεξηγηθεί, επειδή τον πείραζα. Είχα κόψει μια σελίδα από ένα περιοδικό, που είχε τη γυναίκα του σχεδόν γυμνή και την έβαλα στα αποδυτήρια της Ρεάλ. Από εκείνη τη μέρα και μετά, δεν μου ξαναμίλησε…”, αποκάλυψε ο ίδιος στο «Μ», μετά το τέλος της πρώτης του σεζόν στον ΠΑΟΚ.
** Αν κάποιος ρωτήσει τον Πάμπλο για τον καλύτερο παίκτη του κόσμου θα του απαντήσει ότι είναι ο Μέσι. Η αδυναμία του, όμως, λέγεται Ζινεντίν Ζιντάν. “Ο Μέσι κι ας είναι Αργεντινός. Θέλω να είμαι δίκαιος. Κατά τη γνώμη μου, όμως, ο Ζιντάν είναι αξεπέραστος”, είχε απαντήσει στο πρόσφατο παρελθόν. Ο Ουρουγουανός είχε απαρνηθεί στη Ρεάλ και το λατρεμένο του 5 στη φανέλα και αυτό γιατί είχε προτεραιότητα ο Ζιντάν. «Το 5 είναι ο αγαπημένος μου αριθμός. Το φορούσα και στη Πενιαρόλ και στην Οσασούνα, αλλά και στην εθνική», είπε. Στη Ρεάλ δεν μπόρεσε να πάρει το συγκεκριμένο νούμερο. “Στη Ρεάλ φορούσα το 12. Το 5 το είχε ο Ζιντάν και ήταν λίγο δύσκολο να του το πάρω… Πώς να πάρεις νούμερο από τον Ζιντάν;”.
** Η εμμονή του με τον Ζιντάν φάνηκε και όταν κλήθηκε να περιγράψει το ποδοσφαιρικό του στιλ. “Αυτοί που μ’ έχουν δει να παίζω, ξέρουν τι μπορώ να δώσω μέσα στο γήπεδο. Να μην νομίζει ο κόσμος ότι είμαι ο… Ζιντάν! Είμαι ένας παίκτης ομαδικός, που ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του μέσα στο γήπεδο. Είμαι ένας παίκτης που δουλεύει σκληρά στη μεσαία γραμμή, δίνει μεγάλη προσοχή στα ανασταλτικά καθήκοντα και βοηθάει στην οργάνωση του παιχνιδιού…”, είχε δηλώσει στο «Μ».
** Ενα παλιό και πολύ αγαπημένο βίντεο στο διαδίκτυο είναι η απάντηση του Πάμπλο Γκαρσία, όταν ρωτήθηκε για τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Τότε ήταν που έκανε τη ζωή του Αλέξη Μανιάτογλου (έκανε τη μετάφραση σ’ εκείνη τη συνέντευξη Τύπου) πολύ δύσκολη, όταν μεταξύ των ισπανικών ξεχώριζε η λέξη «κοχόνες». Ο συνεσταλμένος και συμπαθέστατος Αλέξης δεν μετέφρασε και ο Γκαρσία γύρισε στη δική μας Τζωρτζίνα Αδαμαντιάδου για να μεταφράσει εκείνη την… επίμαχη λέξη. Ο Πάμπλο Γκαρσία έχει πάντα τον δικό του ξεχωριστό τρόπο να εκφράζεται και αυτό αρέσει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ.
Metrosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: