Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ένα βαθμό μακριά από τους "16" ο Θρύλος! (ΒΙΝΤΕΟ)

"ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ": Πώς ο Ολυμπιακός βρέθηκε μια ανάσα από την πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ένα βαθμό μακριά από τους "16" ο Θρύλος! (ΒΙΝΤΕΟ)
Στις 24 Νοεμβρίου του 2009 ο Ολυμπιακός έρχεται ισόπαλος 0-0 με την Αλκμααρ στην Ολλανδία για την 5η αγωνιστική και με αυτό το αποτέλεσμα χρειάζεται ένα μόνο ένα βαθμό για την πρόκριση στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Μετά την νίκη της Αρσεναλ κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, πλέον οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν την τύχη στα.. πόδια τους!
Ο Ζίκο έστησε με έξυπνο τρόπο τους παίκτες του και με μεγάλο ατού το κέντρο οι Πειραιώτες δεν λύγισαν κόντρα στους γηπεδούχους. Το 4-5-1 που επέλεξε ο Βραζιλιάνος τεχνικός λειτούργησε πολύ καλά ως προς τον ανασταλτικό τομέα αφού κατάφερε να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα των Ολλανδών.
Οσες φορές οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί μπροστά στην εστία του Νικοπολίδη δεν τα κατάφεραν. Με άξονες τους Ζαϊρί, Ντουντού και Λεονάρντο οι «ερυθρόλευκοι» δυσκόλεψαν την αντίπαλη άμυνα και μάλιστα αν ήταν πιο προσεκτικοί θα έφταναν στο γκολ.
Ετσι η βαθμολογία μία αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων βρήκε στην κορυφή την Αρσεναλ με 13 βαθμούς (πέρασε και μαθηματικά στην επόμενη φάση) και ακολούθησαν Ολυμπιακός 7, Σταντάρ Λιέγης 4 και Αλκμααρ 3. Για τον Ολυμπιακό, λοιπόν όλα θα κρίνονταν στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Αρσεναλ στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Μαρέσκα, Οσκαρ, Ζαϊρί (90' Πάντος), Λεονάρντο, Μήτρογλου.

ΑΛΚΜΑΑΡ: Ρομέρο, Σβερτς, Μοϊσάντερ, Μορένο, Ποκονιόλι, Σχάαρς, Μέντες ντα Σίλβα, Λενς, Βέρνμπλουμ, Χόλμαν, Ντεμπελέ.
Πηγή: sday.gr (κλικ πάνω στη εικόνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: