Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

"310.000 θέσεις εργασίας μέσα στους επόμενους μήνες"!!

Ξεκινούν προγράμματα ύψους 1,3 δισ. ευρώ!
"310.000 θέσεις εργασίας μέσα στους επόμενους μήνες"
Θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες 27 προγράμματα απασχόλησης στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όχι μόνο οι 693.417 άνεργοι της επίσημης λίστας του ΟΑΕΔ, αλλά και όσοι δεν είναι καταγεγραμμένοι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης.
"Τα 27 προγράμματα που θα αρχίσουν να υλοποιούνται το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι ύψους 1,3 δισ. ευρώ με ωφελούμενους 310.000 άτομα", υπογράμμισε ο κ. Κουτρουμάνης, ενημερώνοντας την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τα προγράμματα απασχόλησης.
Ο υπουργός έκανε λόγο για "εκρηκτικό πρόβλημα που οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε με τα εργαλεία που έχουμε σήμερα στη διάθεση μας" τονίζοντας ότι τα εν λόγω εργαλεία "δεν μπορούν να δώσουν οριστική λύση αν η χώρα δεν μπει σε τροχιά ανάπτυξης".
Ο Γ. Κουτρουμάνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα ανεργίας που υπάρχει στις νέες γενιές, και συγκεκριμένα στις ηλικίες 15-24 ετών, που όπως είπε, φτάνει στο 43%.
Μίλησε ακόμα για οριακή μείωση στους επιδοτούμενους ανέργους, ενώ σημείωσε ότι τα 36 προγράμματα που είναι ενεργά αυτή τη περίοδο βοήθησαν μεν να υπάρξει συγκράτηση της ανεργίας, όχι όμως αντιμετώπιση του προβλήματος.
"Αν δεν τα είχαμε αυτά τα προγράμματα θα είχαν οδηγήσει στην αύξηση της ανεργίας κατά 4 με 5 μονάδες σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μέχρι τέλος της εβδομάδας ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει πρόσβαση στο σχετικό διαδικτυακό τόπο (www.step.gov.gr) ώστε να μπορεί να ενημερωθεί για όλα τα προγράμματα αλλά και για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτά.
Παράλληλα, μέσα σε 15 μέρες θα λειτουργεί και το Συμβουλευτικό κέντρο που θα δίνει πληροφορίες και κατευθύνσεις για τα προγράμματα κατάρτισης.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: