Ο Μαρσέλο Μάτος, ο οποίος ήρθε, είδε και απήλθε από την Παιανία και τον Παναθηναϊκό μίλησε για τις σχέσεις... οργής με τον Τεν Κάτε, ευχαρίστησε Γόντικα-Φερέιρα και κάνει όνειρα για Μουντιάλ!
 Ο Μαρσέλο Μάτος αναχώρησε για την πατρίδα του με αρχικό προορισμό το Μόναχο στις 13:10 της Τρίτης και λίγο πριν επιβιβαστεί στη πτήση του, μίλησε για την ελληνική εμπειρία, πετώντας «καρφιά» στον Τεν Κάτε σχετικά με τις ευκαιρίες που δεν του έδωσε.
«Έγινε αυτό που ήθελα. Με τα όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν δυνατό να μείνω. Στη Βραζιλία ξαναβρήκα τον εαυτό μου. Πλέον η οικογένειά μου είναι ευτυχισμένη εκεί και έπρεπε να είμαι κοντά τους. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και τον κ. Φερέιρα που κατάλαβε την κατάσταση μου. Τους εύχομαι να πετύχουν τους στόχους τους και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουν» είπε αρχικά ο Μάτος και συνέχισε για τους λόγους που τον έκαναν να μην θέλει να μείνει: 
«Η δεύτερη χρονιά μου με την πράσινη φανέλα ήταν η πιο δύσκολη της ζωής μου. Δεν θέλω να την θυμάμαι και κάνω ότι μπορώ για να την ξεχάσω. Δεν έπαιρνα ευκαιρίες και ποτέ δεν έμαθα το γιατί. Ότι και αν έκανα ο προπονητής φαινόταν πως δεν με ήθελε.
Για το τι κρατάει από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό: «Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω τους οπαδούς της ομάδας. Είναι φανταστικοί. Πάντα μου έδειχναν την αγάπη τους ακόμη και όταν ήμουν στον πάγκο ή εκτός αποστολής».

Για τους στόχους του: «Είχα μία πολύ καλή σεζόν με την Μποταφόγκο. Τα πήγα εξαιρετικά και θέλω να συνεχίσω έτσι και να πετύχουμε τους στόχους μας σαν ομάδα.. Δεν σας κρύβω πως έχω μια κρυφή ελπίδα ακόμα και για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ίσως το πετύχω παίζοντας στην πατρίδα μου. Είναι το μεγάλο μου όνειρο και πιστεύω ότι μπορώ να το πραγματοποίησω».
πηγή: gazzetta.gr