Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Δυστυχώς ξύπνησα!!

Ο Χάρης Ξύδης έπειτα από ολιγοήμερες διακοπές επέστρεψε στην... πραγματικότητα και γράφει στο blog του για τα στημένα παιχνίδια και τη Δικαιοσύνη.
Δυστυχώς ξύπνησα!
Μόλις τελείωσε η ομολογουμένως κουραστική εκπομπή BETORIUM PRESS στις 17 Ιουνίου, το είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, ότι θα έκανα ολική αποτοξίνωση για λίγες μέρες. Έτσι συνειδητά είτε ήμουν στην ...εξωτική Αρτέμιδα (κατά κόσμο Λούτσα) είτε στον Φενεό της Ορεινής Κορινθίας, απείχα και από το διαδίκτυο και από την ανάγνωση των πολυαγαπημένων μου εφημερίδων και βεβαίως από τα... ξωτικά των τηλεοπτικών οθονών.
Ονειρεύτηκα λοιπόν, ότι βρέθηκα σε μια άλλη χώρα αλλά με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ξαφνικά ξέσπασε ο σάλος με τα στημένα παιχνίδια, τα όργια του παρασκηνίου και ήρθαν τα πάνω κάτω. Επειδή όμως η Πατρίδα ποτέ δεν κοιμάται, τα θεσμικά όργανα έπιασαν αμέσως δουλειά.
Ξεχάστε την παλαιά βραδυκίνητη Δικαιοσύνη. Μην θυμάστε την “πιο αργή και από τον θάνατο” απονομή της, από τη λεγόμενη και Αθλητική Δικαιοσύνη. Εδώ δεν έχουμε παρεμβάσεις πολιτικών ηγητόρων, που κόπτονται για τα περιφερειακά ψηφαλάκια τους, ούτε νοιάζει κανέναν το δυσβάσταχτο πολιτικό... κόστος. Εδώ και τώρα πάντα η Πολιτεία αγρυπνεί. Άλλωστε “υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας”.
Ένα και ένα κάνουν δύο. Όσοι εμπλέκονται ή φέρονται ότι εμπλέκονται σε προσυνενοημένα παιχνίδια, όσοι πλούτισαν από αυτά, όσοι ζημίωσαν τη χώρα, το ποδοσφαιρικό προϊόν, όσοι αμαύρωσαν την ιστορία των συλλόγων, όσοι καθοιονδήποτε τρόπο δυσφήμησαν την Πατρίδα, ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ανεξαρτήτως ονομάτων και υψηλών θέσεων ή περιουσίας που διαθέτουν. Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν και παραδειγματισμόν!
Έτσι λοιπόν αφαιρέθηκαν πρωταθλήματα και κύπελλα, υποβιβάστηκαν ομάδες, τιμωρήθηκαν οι κατ΄ επάγγελμα παρανομήσαντες και απατεώνες και εξοβελίστηκαν από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Γιατί πολύ απλά, αυτό επιτάσσει η έννομη τάξη και το περί δικαίου αίσθημα.
Επιτέλους και οι αρμόδιες αρχές (Υφυπουργείο Αθλητισμού, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,Σούπερ Λίγκα, ΕΠΟ, Αθλητική Δικαιοσύνη κλπ) αφυπνίστηκαν και έκαναν το καθήκον τους. Μεταξύ μας και μην το πείτε πάρα πέρα, όλοι τα ήξεραν. Ο εκάστοτε ισχυρός συμπτωματικά πάντα νικούσε!
Τι κρίμα όμως που ξύπνησα. Γυρίζοντας από τη Ζήρεια τα πάντα όλα λειτουργούν ρολόι. Όπως πάντα , ελληνικά!!!
Ωραία ήταν όμως αυτή η ονειροπόληση. Οι άθλιοι στο περιθώριο, οι λεγόμενες μεγάλες ομάδες να πληρώνουν το διαχρονικό τίμημα της διαφθοράς, της σήψης, της παρακμής, του εθνικού εξευτελισμού που συχνά-πυκνά προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία και οι υγιείς ομάδες της περιφέρειας κατά προτίμηση, να βγουν στον αφρό.
Αλλά ποιος τολμάει να εφαρμόσει τους νόμους, ποιος θα αντιμετωπίσει τα στίφη των βανδάλων, που μπορεί να ψοφολυσσάνε της πείνας, αλλά για την ομαδάρα τους θα κατέβουν στο πεζοδρόμιο, ποιος έντιμος άνθρωπος θα φανεί μπροστά στο φανάρι του Διογένη και θα σηκώσει το Σταυρό του μαρτυρίου;
Όχι τίποτε άλλο λυπούμε αφάνταστα αυτήν την 32χρονη Κυρία Παπανδρέου για τη δουλειά της στην Ευελπίδων. Στο τέλος, να μου το θυμηθείτε, θα βρεθεί μπλεγμένη!
Κατά τα άλλα, παιχταράδες έρχονται στο πρωτάθλημα μας, οι πρόεδροι δίνουν τα ρέστα τους και είμαι σίγουρος ότι φέτος θα απολαύσουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο της ζωής μας. Μάλλον τα έλατα του Φενεού μου προξένησαν μεγάλη ζημιά , μήπως να ξαναπάω πίσω, γιατί εδώ ο κόσμος γέμισε γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς και δυστυχώς δημοσιογραφάρες:
Μην κωλώνετε όμως. Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι, άλλωστε κάθε μέρα έρχονται και χειρότερα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: