Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

«Ψηλά με Μπόλονι σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Aισιόδοξος ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν εμφανίσθηκε ο Σταύρος Τσουκαλάς, με δηλώσεις που έκανε από το Άρνεμ, τονίζοντας πως ο Λάζλο Μπόλονι μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχίες τον ΠΑΟΚ.
«Ψηλά με Μπόλονι σε Ελλάδα και Ευρώπη»
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ τόνισε:
Για την πρώτη του προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ: «Για μένα είναι η πρώτη προετοιμασία, έχω την τύχη αυτή να ξεκινάει με έναν προπονητή όπως ο Μπόλονι. Είναι ένα μέρος όπου μπορούμε να δουλέψουμε πολύ καλά για τους αγώνες που έρχονται. Δεν μπορώ να ξέρω ποιο είναι το πλάνο του προπονητή. Σίγουρα στο μυαλό του είναι και ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτόν τον αγώνα».
Για τους προσωπικούς του στόχους: «Σίγουρα στόχος μου είναι να καθιερωθώ σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Μέρα με τη μέρα θέλω να βελτιωθώ και προσωπικά. Ο κύριος Μπόλονι από την αρχή θέλει να περάσει ένα δικό του στιλ και αυτό που ζητάει είναι να πιέζουμε τον αντίπαλο ψηλά και από εκεί και πέρα όταν έχουμε την μπάλα, να την κρατάμε όσο περισσότερο γίνεται στα πόδια μας».
Για το πού πρέπει να βελτιωθεί ο ίδιος: «Έχω πολλά να βελτιώσω. Σίγουρα θα μπορούσα να βελτιώσω την ταχύτητα στο παιχνίδι μου και το να βοηθάω περισσότερο στο σκοράρισμα. Με γεμίζει υποχρέωση ακόμη περισσότερο η ανανέωση του συμβολαίου μου, έχω ηρεμήσει περισσότερο μετά το τελευταίο εξάμηνο, αλλά πρέπει να δουλέψω κι άλλο. Από τη στιγμή που επέστρεψα, όλα έγιναν πολύ γρήγορα, νομίζω ότι μπόρεσα να βοηθήσω. Έχω να δώσω ακόμη πολλά και να βοηθήσω περισσότερο. Ο ανταγωνισμός μόνο θετικά μπορεί να μου δώσει, ώστε να προσπαθήσω και να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο».
Για τη θέση που του ταιριάζει: «Νομίζω ότι πιο επιθετικά είναι η θέση μου, αλλά μπορώ να παίξω και αμυντικά. Ο προπονητής με ρώτησε από την πρώτη στιγμή που θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα, του είπα πιο επιθετικά».
Για την επιστροφή Κουρδάκη και τα υπόλοιπα νέα παιδιά: «Αυτή είναι μία δικαίωση για τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Είναι ευκαιρία να παίξουν πολλοί παίκτες από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Εμένα η εμπειρία να πάω δανεικός με βοήθησε σαν παίκτη. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω αν είναι καλό ή κακό για έναν άλλον παίκτη».
Για τους στόχους της ομάδας και το ρόλο του Μπόλονι: «Σημαντικό είναι να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, αλλά και να πάρουμε το Κύπελλο. Δεν μπορώ να ξέρω τι δουλειά είχε γίνει στην ομάδα, πριν έρθω εγώ. Ο κύριος Μπόλονι θέλει να μας περάσει μία φιλοσοφία που μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και θεωρώ ότι μαζί του μπορούμε να πάμε ψηλά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Μόνο θετικά μπορούμε να πάρουμε από αυτόν».
Για τα πολλά παιχνίδια που έδωσε πέρσι η ομάδα: «Στην αρχή ήταν δύσκολο. Φέτος, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, θα είμαστε πιο δυνατοί και πιο έτοιμοι. Καλό είναι να έχουμε πολλούς αγώνες, αυτό θα μας βοηθήσει. Οι παίκτες είναι εδώ τρία χρόνια και παραπάνω και η χημεία είναι πολύ σημαντική για την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: