Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Το εξπρές των στημένων

Ταχύτατα κινούνται οι δικαστικές αρχές της Τουρκίας στο θέμα των στημένων. Την πόρτα του Εισαγγελέα της Αγκυρας πέρασαν την Τρίτη 12 από τους 60 υπόπτους -μεταξύ αυτών και ποδοσφαιριστές- για το σκάνδαλο με τους "στημένους" αγώνες στην Τουρκία.
Το εξπρές των στημένων
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, "Ανατόλια", σε αυτό το... πρώτο γκρουπ βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο Νιγηριανός επιθετικός Εμάνουελ Εμενίκε, ο τερματοφύλακας Κορτσάν Τσελικάι και ο Σεζέρ Οζτούρκ. Το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες και αν θα κριθούν προφυλακιστέοι.
Το "παρών" στο δικαστήριο έδωσε και ο πρόεδρος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μεχμέτ Αλί Αϊντινλάρ ο οποίος, θορυβημένος και από την επιστολή της UEFA, έσπευσε να ενημερωθεί από τους υπευθύνους για τις τελευταίες εξελίξεις του θέματος. Μάλιστα, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να προβεί σε κυρώσεις ακόμη κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα: "Μπορεί να χρειαστεί πολύς καιρός για να ολοκληρωθούν οι έρευνες, οπότε θα πρέπει να δράσουμε βάσει των στοιχείων που έχουμε στα χέρια μας".
Την ίδια ώρα κάποιες εφημερίδες δημοσίευσαν φωτογραφίες -λέγεται ότι διέρρευσαν από την αστυνομία- με "σκιά" στα πρόσωπα, στις οποίες εμφανίζονται υψηλόβαθμα στελέχη της Φενέρμπαχτσε να συναντώνται με ομολόγους τους αντίπαλης ομάδας. Η "Sabah" δημοσιεύει και μία τηλεφωνική συνομιλία στην οποία οι παράγοντες κάνουν λόγο για συμφωνία κι ένας αντίπαλος παίκτης της Φενέρμπαχτσε δηλώνει ότι "δεν έπαιξα για να σκοράρω".
Οσον αφορά τον Εμενίκε, η πρώην του ομάδα, Καραμπούκσπορ αρνείται την κατηγορία ότι δεν τον χρησιμοποίησε εσκεμμένα στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, με αντάλλαγμα τη μεταγραφή του στην Κωνσταντινούπολη. Η Καραμπούκσπορ υποστηρίζει ότι ο Εμενίκε ήταν τραυματίας μία εβδομάδα πριν τοναγώναεμφανίζοντας και ιατρική γνωμάτευση.
ΠΗΓΗ: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: