Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Τελικά, μόνο το ποδόσφαιρο κρατάει ψηλά την Ελλάδα στην Ευρώπη...!!

Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι το καημένο το ποδοσφαιράκι κρατάει ψηλά τη σημαία της Ελλάδας στην Ευρώπη. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος. 
Τελικά, μόνο το ποδόσφαιρο κρατάει ψηλά την Ελλάδα στην Ευρώπη...
Σε μία εποχή που η πατρίδα μας λοιδορείται σε όλη την ήπειρο, σε μία εποχή που η χώρα μας αποτελεί αντικείμενο χλεύης στο εξωτερικό, έρχεται το ποδόσφαιρο και κάνει την Ελλαδίτσα μας να ακούγεται στην Ευρώπη με καλά λόγια.
Με την Eθνική μας ομάδα που κατάφερε πάλι να προκριθεί στα τελικά του EURO στέλνοντας μία Κροατία στα μπαράζ.
Με τον Ολυμπιακό που διεκδικεί στα ίσα και μέχρι τελευταία ώρα την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας κατανικήσει 3-1 στο Καραϊσκάκη ολόκληρη πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρτμουντ (πρωτοπόρο αυτή την ώρα στην Μπουντεσλίγκα) κι έχοντας κερδίσει μέσα στη Γαλλία την Μαρσέιγ, επίσης άλλοτε πρωταθλήτρια Ευρώπης και παραδοσιακά ισχυρότατο σύλλογο της τεράστιας χώρας της-μόλις πριν λίγες ημέρες η Μαρσέιγ διέλυσε με 3-0 την πρωτοπόρο του Σαμπιονά Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ και στο Τσάμπιονς Λιγκ νίκησε 3-0 την Μπορούσια και πήρε 0-0 μέσα στο Λονδίνο από την Άρσεναλ.
Με τον ΠΑΟΚ να περνάει πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, με μία επική, απίστευτη νίκη μέσα στο Λονδίνο επί της (διεκδικήτριας του τίτλου στην Αγγλία) Τότεναμ, παίζοντας πάνω από μία ώρα αγώνα με δέκα παίκτες!!! Κι αφού προηγουμένως ο ΠΑΟΚ είχε πάρει και 2-2 στο Καζάν απέναντι στην Ρούμπιν, πρωταθλήτρια Ρωσίας δύο φορές τα τέσσερα τελευταία χρόνια!
Κι όμως έρχονται κάποιοι πολιτικοί, για κάποιους λόγους, και πετροβολάνε το ποδόσφαιρο, ένα από τα λίγα πράγματα για τα οποία μιλάει η Ευρώπη με κολακευτικά σχόλια αυτό τον καιρό για την Ελλάδα. Άνθρωποι ενός χώρου εξαιτίας του οποίου, κατά κύριο λόγο, πετροβολάει την Ελλάδα όλη η Ευρώπη και εξαιτίας του οποίου ζούμε τώρα όπως ζούμε…
Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: