Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Για τον ΠΑΟΚ και την Τότεναμ, ρωτήστε τον Γιατζόγλου…!!

Ο αγαπημένος μου Στιβ Γιατζόγλου, σε κάτι τέτοιες στιγμές, σιγοτραγουδά «δυό πόρτες έχει η ζωή». Παράφωνα, αλλά, με… νόημα, δανείζεται στίχους από το «τελευταίο βράδυ» του Στέλιου Καζαντζίδη. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.
Για τον ΠΑΟΚ και την Τότεναμ, ρωτήστε τον Γιατζόγλου…!
Θα είχε στο μυαλό του τη φτωχή συγκομιδή στο ελληνικό πρωτάθλημα, τις σφαλιάρες από τον ΟΦΗ και την Κέρκυρα και, χωρίς να μπορεί να δώσει ουσιαστικά μια λογική εξήγηση, θα μιλούσε απλά για δυό διαφορετικά πρόσωπα.
Δεν αποκλείεται να υποστήριζε επίσης ότι οι παίκτες κάτι παθαίνουν όταν παίζουν στην Ευρώπη. Ότι τους ενδιαφέρει να πουλήσουν ακριβότερα τον εαυτό τους, να αποδείξουν ότι δεν υστερούν σε τίποτε από τους πλούσιους παικταράδες της Premier και είναι εκείνο το… «γαμώτο» που πολύ το ονομάζουν υστεροφημία και μας το δίδαξαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
Ο Στιβάρας έχει το δικό του τρόπο να εξηγεί φαινόμενα σαν αυτό του ΠΑΟΚ που απογοητεύει την Κυριακή και την Τετάρτη χορεύει στο ταψί ολάκερη Τότεναμ, που πριν από λίγο καιρό έκανε πλάκα με τα… τρίτα του στην Τούμπα.
Εμείς δανειστήκαμε τη λειτουργία των εγκεφαλικών του κυττάρων για να διευκολυνθούμε όσα ψάχνουμε να βρούμε τι στο διάολο συμβαίνει κι αυτή η ομάδα, όχι μόνον τώρα, κόντρα στη μεγάλη Τότεναμ, αλλά, γενικότερα, κατά τις εξόδους στας Ευρώπας, συλλέγει κολακευτικά σχόλια και ενίοτε ιστορικές νίκες.
Το φαινόμενο μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και επικίνδυνο, καθότι αν τελικά η Ευρώπη έχει κάνει αφαίμαξη στις δυνάμεις που αναλογούν στο ελληνικό πρωτάθλημα, τότε, δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι διαφορετικό μέχρι αργά στη φετινό πρωτάθλημα, όσο δηλαδή ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία.
Αντιλαμβάνεστε ότι αν τα καταφέρνει τόσο καλά απέναντι στην Τότεναμ, τότε θα πρέπει να περιμένουμε εξίσου εντυπωσιακές και συγχρόνως αποτελεσματικές εμφανίσεις με τους αντιπάλους που έπονται της πρόκρισης.
Όπως και να έχει πάντως, ο προβληματισμός δεν είναι αποκλειστικά δικός μας και είναι βέβαιο ότι ανησυχεί τους περισσότερους στον ΠΑΟΚ. Τώρα θα σκέφτονται ότι έχουν μπροστά τους τα Γιάννενα και, αφού έκαναν μια καλή… προπόνηση με τον Μπέιλ και τον Μόντριτς, βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση: Θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, κόντρα στον Κώτσιο και τον Μπακαγιόκο.
Η ιστορική νίκη επί της Τότεναμ δεν θα πάψει να είναι ιστορική ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ χάσει με εκείνο το δυσάρεστο και λιγότερο… ιστορικό 4-0 σε αγώνα κυπέλλου, από τον ΠΑΣ. Θα ήταν ωστόσο φρόνιμο, αυτή η δύσμοιρη ομάδα να αποκτήσει οριστικά μια αγωνιστική ταυτότητα και να σταματήσει ο προπονητής τα ευφυολογήματα και τα ροτέισον της συμφοράς που θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την έξοδο στη Ευρώπη, μέσα από μια θέση στην πρώτη πεντάδα.
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: