Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Πέσαμε στην ανάγκη τους…!!

Απογοήτευση στην Εθνική μετά την ήττα από τη Σλοβενία και την κακή εμφάνιση για 28 λεπτά. Ένα θαύμα ψάχνει πλέον η ελληνική ομάδα για να βρεθεί στους «8». Το βαρύ κλίμα και η δύσκολη επόμενη μέρα.

Πέσαμε στην ανάγκη τους…
Δυστυχώς η Ελλάδα καταφεύγει σε ξένη βοήθεια για να σωθεί. Παρουσίασε το χειρότερο δυνατό πρόσωπο για 28 λεπτά κι όταν… συμμορφώθηκε και έπαιξε σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες, η μάχη με το χρόνο για την επιστροφή από το -26 ήταν άνιση και παρότι άγγιξε ένα ακόμη έπος, αυτή τη φορά έμεινε στη μέση, χωρίς επίλογο.

Πλέον βρισκόμαστε στα πρόθυρα της πτώχευσης σε αυτό το Ευρωμπάσκετ και μόνο ένα πράγμα μπορεί να μας σώσει, όμως κι αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τις δικές μας δυνάμεις πλέον, όπως συνέβαινε μέχρι το χθεσινό βράδυ. Το μπασκετικό… ΔΝΤ λέγεται Ιταλία, αφού σε αυτή εναποτίθενται πλέον οι ελπίδες για πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Μετά τη χθεσινή ήττα από τη Σλοβενία, η Εθνική πέραν της νίκης επί την Κροατία τη Δευτέρα (15:30), χρειάζεται επικράτηση της Ιταλίας-που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και παίζει απλώς για την κατάταξη-επί της Ισπανίας που ακόμη… παίζει το κεφάλι της (18:45), αλλά ταυτόχρονα νίκη της Σλοβενίας επί της αδιάφορης Φινλανδίας (22:00). Ο δύσκολος αυτός συνδυασμός είναι το μοναδικό σενάριο πρόκρισης για την Ελλάδα, που σε αυτή την περίπτωση θα πάρει την τέταρτη θέση υπερτερώντας της Ισπανίας στην ισοβαθμία.

Βαρύ το κλίμα

Τα πρόσωπα των διεθνών ήταν σκοτεινιασμένα μετά τον αγώνα με τη Σλοβενία. Όχι για όσα θα… ακούσουν και θα δουν γραμμένα γι’ αυτούς. Αλλά γιατί γνωρίζουν πρώτοι από όλους πως αδίκησαν τους εαυτούς τους και τους κόπους τους από τις 24 Ιουλίου που άρχισαν την προετοιμασία. Ο Αντρέα Τρινκιέρι, που σίγουρα έχει ευθύνες, ήταν σκιά του εαυτού του και δεν μπήκε καν στον κόπο να πει ένα από τα γνωστά ευφυολογήματα που χρησιμοποιεί στις δηλώσεις του. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ήταν πραγματικά σκασμένος, με ένα μίγμα απογοήτευσης και δυσαρέσκειας να περιγράφει τα συναισθήματά του.

Το καθήκον των… 10

Όσο υπάρχει έστω και μία πιθανότητα στις χίλιες η Εθνική να περάσει στα προημιτελικά είναι υποχρεωμένη να την εξαντλήσει. Η απογοήτευση είναι δεδομένη, αλλά πρέπει να παραμεριστεί τουλάχιστον για τον αγώνα με την Κροατία. Γιατί, πολύ απλά, αν τα άλλα αποτελέσματα έρθουν βολικά και η ελληνική ομάδα δεν έχει κάνει νωρίτερα το δικό της καθήκον, θα έχει αυτοκτονήσει για μία ακόμη φορά σε αυτό το τουρνουά. Όμως κι αυτή η ύστατη προσπάθεια θα γίνει μετ’ εμποδίων. Μετά τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, νοκ άουτ τέθηκε χθες και ο Κώστας Παπανικολάου με βαρύ διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο, περιορίζοντας το ελληνικό ρόστερ σε δεκάδα.

Η επόμενη μέρα…

Αν τα αποτελέσματα της Δευτέρας δεν ευνοήσουν, η επόμενη μέρα αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη και συνάμα κρίσιμη για την Εθνική. Η αποχώρηση του Αντρέα Τρινκιέρι είναι το πιθανότερο σενάριο, ακόμη και σε περίπτωση που η συμμετοχή στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας εξασφαλιστεί μέσω wild card (οι έξι πρώτες ομάδες του Ευρωμπάσκετ συν την Ισπανία περνούν απευθείας και η FIBA θα μοιράσει τέσσερις κάρτες ελεύθερης συμμετοχής με δικά της κριτήρια). Επίσης δεν αποκλείεται παίκτες από την παλιά φρουρά να επιλέξουν να βάλουν τέλος στην καριέρα με το εθνόσημο. Κι αν η Εθνική δεν λάβει μέρος στο Μουντομπάσκετ, το πιθανότερο είναι το επόμενο καλοκαίρι να λάβει μέρος σε προκριματικά για το επόμενο Ευρωμπάσκετ, αυτό του 2015 στην Ουκρανία, με την παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών της ομάδας σε αυτή την προσπάθεια να είναι αμφίβολη. Σε κάθε περίπτωση, απαιτούνται αποφάσεις, που θα αποτελέσουν αποτέλεσμα σωστού απολογισμού της κατάστασης και σκέψης με καθαρό μυαλό. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: