Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Είμαστε Ολυμπιακός, φέρτε μας το CNN!!

Με αφορμή το ματς με την Παρί Σαιν Ζερμαίν ο Αποδυτηριάκιας πετάει τη μπάλλα αράουτ… 
Μετά την πενταρού στον Λεβαδειακό ο Ολυμπιακός ξηγήθηκε και μία τεσσαρού στην Ξάνθη και σειρά έχει μία άλλη ομαδάρα του ντόπιου πρωταθλήματος, ο Παναιτωλικός. Με την Παρί Σαιν Ζερμαίν, μεθαύριο στο Φάληρο, τι γράφει ο λογαριασμός; Η απάντηση είναι στα αραβικά. Θα την καταλάβουν μόνον οι αραβόφωνοι.
Το πρόβλημα με τον Ολυμπιακό είναι ότι πρόκειται για ομάδα από reality ελληνικό. Είναι ΠΑΕ του ελληνικού πρωταθλήματος. Στην Ευρώπη τι μπορούν να κάνουν της Ελλάδος τα παιδιά και οι ξένοι που φοράνε σώβρακο στο εγχώριο πρωτάθλημα. Το λούκι. Το χαμηλό επίπεδο και η απουσία ανταγωνισμού στο greek festival αιχμαλωτίζουν τον πρωταθλητή, τον κρατούν υπόδικο, σε κανονική εξορία από το λουσάτο και μπιζναδόρικο τσάμπιονς ληγκ.
Έφερνε ονόματα βαρειά στον Ολυμπιακό ο Κόκκαλης, όμως σε μία ομάδα ελληνική. Του ελληνικού πρωταθλήματος. Με νόβα παίζεις, όχι το CNN. Μιλάμε ποδοσφαιρικά, όχι τηλεοπτικά. Δηλαδή;
Κάποια στιγμή ο Κόκκαλης αποφάσισε να κάνει πολιτικό το T.V. Magic και ξεκίνησε με δύο βαρβάτες μεταγραφές. Πήρε τον πρώην κνίτη κάργα βάζελο Παύλο Τσίμα από το μέγκα και την κυρία Μαρία Χούκλη από την ΕΡΤ. Σοβαρότατοι και αξιοπιστότατοι επαγγελματικά. Μία νύχτα στον ύπνο του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είδε ένα όνειρο: «Σωκράτη, κάτσε καλά. Περιορίσου στον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ, μην απλώνεσαι σ’άλλο γήπεδο…, για το καλό σου στο λέω…» του είπε μία φωνή και ο Σωκράτης αναδιπλώθηκε. Ποιο πολιτικό κανάλι; Έβαλε τη Θύρα 7 να κάνουν πρόγραμμα και τον Βαγγέλη Δουκάκο.
Είναι σίγουρο, από την άλλη, ότι η ΟΥΕΦΑ εύχεται, όπως ο Ολυμπιακός, και όποιος άλλος βαλκάνιος φουκαράς στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της Ευρώπης, να ξεφύγει από το ριζικό του. Εμπορικά εξυπηρετεί την ιδιοκτήτρια του τσάμπιονς ληγκ όχι απλά να ανταγωνιστούν τις ομάδες αιχμής Μπαρστελώνα, Μάντσεστερ και σία κι άλλες, π.χ. Παρί Σαιν Ζερμαίν, αλλά να μπουν δυνατά στο κόλπο και ποδοσφαιρικές δυνάμεις τριτοδεύτερες όπως π.χ. Ολυμπιακός.
Πώς, όμως, να προκύψει αυτό όταν η ελληνική ομάδα είναι καταδικασμένη να βολεύεται, άλλωστε όπως και η ίδια το επιθυμεί, με το ελληνικό κωλοπρωτάθλημα;
Το Κατάρ των 250.000 κατοίκων έχει βάλει χέρι επιχειρηματικά στη μισή Ευρώπη. Δεν ξέρει τι να τα κάνει τα πετροδολάρια. Αφού έστησε την αραβική απάντηση στο CNN, με το AL JAZEERA, και που δεν την χώθηκε. Στις τράπεζες BARCLAYS και Credit Suisse, στη Volkswagen, στα Harrods, στη Luis Vuitton, στο Valentino και άλλα πολλά πρότζεκτ.
Α!, μην το ξεχάσω. Το εμιράτο είναι ο ιδιοκτήτης της Παρί Σαιν Ζερμαίν και χορηγός της Μπαρτσελώνα.

Γιατί το Κατάρ δεν αγόρασε ΠΑΕ στην Ελλάδα παρά μόνον 6 νησιά, γράφει ο apodytiriakias.gr
 
 
Ο Εμίρης του Κατάρ, ο υιός πια, αφού απεχώρησε από το θρόνο ο πατέρας του, είναι φανατικός οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πώς να πλησιάσει στο Ολντ Τράφορντ. Δεν είναι και από τα εύκολα.

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ μπουκάρησε στη Μεγάλη Βρετανία, άλλωστε σ’όλες τις χώρες της Ευρώπης, μονάχα της Δύσεως για να κάνουμε ταμείο, αγόρασε ένα κομμάτι από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, έχτισε ολόκληρο το Ολυμπιακό Χωριό της Αγγλίας που είναι ιδιοκτησία του, όμως ποδοσφαιρικά κατέληξε στην Παρί Σαιν Ζερμαίν.

Μιλάμε για πακέτα ατελείωτα. Μία κουτσουλιά στο χάρτη, το Κατάρ, η 3η δύναμη παγκόσμια στο Φυσικό Αέριο, μετά την Ρωσία και το Ιράν. Όσο δεν σταματάει να κλάνει η γη με αέριο ο 33χρονος σεϊχης, ο γιος του εμίρη, θα παίζει μπάλλα στη σέντρα του πλανήτη. Με στόχο πρωτιάς, πάντα.

Να δουν κάποτε την πλάτη της Παρί Σαιν Ζερμαίν και η Ρεάλ και η Μπαρτσελώνα, η Μάντσεστερ και η Γιουβέντους, η Μπάγερν και η Μίλαν. Αυτός είναι ο στόχος.

Ελληνική ομάδα τι να την κάνει ο σεϊχης; Να μπερδεύεται με στημένα ματς, με άρθρα 44 και 99. Με Παράγκες και κοράκια. Όχι, δεν θα φάω, σου λέει. Προς το παρόν, είπε στον Αντώνη Σαμαρά, πάρε ένα δις και δώστα, από πάρτη μου, στις μικρές επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από την κρίση.

Το ίδιο κάνει το Κατάρ στη Γαλλία. Πάρε, γύφτε Σαρκοζί, κι εσύ, νούμερο Ωλάντ, αυτά τα ψιλά και δώστε τα στις φτωχογειτονιές του Παρισιού, για να μη σας ξανακάψουν όπως πρόπερσι εργάτες και φοιτητές.

Και η Ελλάδα πως ξηγήθηκε στον εμίρη όταν αγόρασε τα έξι μικρονήσια στο Ιόνιο; Του έβγαλε το λάδι μέχρι να υπογράψουν τα συμβόλαια αγοράς.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: